MMA borca iz BiH na društvenim mrežama prati skoro pet miliona fanova!

Ja sam pravi bosančeros, i, da budem iskren, volim žene – kaže Junuzović, poznatiji kao Erko Jun
Ermin Junuzović, poznatiji kao Erko Jun, fitness model i bodybuilder bh. korijena, u junu pod bh. zastavom debitirao je u MMA, pobjedivši u prvoj rundi Tomasza Oswiecinskija.

Jun se u MMA našao slučajno nakon upoznavanja sa bh. borcem Robertom Soldićem, poznatijim kao Vitez iz Viteza, nakon čega je počeo trenirati u Dusseldorfu u najboljoj njemačkoj dvorani UFD Gym, gdje pripreme vrši i Soldić.

Erko je ovdašnjoj javnosti najpoznatiji po popularnosti na društvenim mrežama, gdje na Facebooku ima skoro pet miliona fanova i pratitelja.


U jeku ratnih dešavanja u BiH, Junuzović je kao dvogodišnjak s roditeljima izbjegao u belgijski grad Antwerpen, gdje i danas živi s porodicom. U karijeri bodybuildera osvajao je mnoge nagrade na svjetskom nivou i pojavljivao se na naslovnicama nekih svjetskih lifestyle magazina.

Drugi meč u MMA imat će 6. oktobra u Londonu, u The SSE areni na Wembleyju. Protivnik će mu biti Poljak Popek Monster (3-3), koji uz MMA ,ima uspješnu karijeru u Poljskoj kao rap muzičar.

– Kao i prvog protivnika i Popeka shvatam ozbiljno i predano se pripremam za meč. Inače, u svemu što radim u životu, dajem 100 posto sebe. Treniram u jednoj od najboljih dvorana u Evropi, u UFD Gymu u Dusseldorfu, gdje su najbolji treneri i borci, poput Roberta Soldića, Antuna Račića, Martina Zawade… Svake sedmice sam tu, a vikendom idem kući u Belgiju. Tu dolaze i brojni strani borci, tako da sam imao priliku da treniram sa Thiagom Silvom, velikim UFC borcem, koji mi je pokazao dosta novih stvari. U Londonu će meč imati i Soldić, koji je glavni “krivac” što sam krenuo sa MMA. Pratio sam njegov prvi meč u KSW i tamo smo došli u kontakt, te sam ubrzo počeo trenirati u UFD Gymu. Prije fitnessa bavio sam se i kickboxom, ali nisam to shvatao baš ozbiljno, te sam zbog povrede koljena i strašnih problema s nogom počeo sa fitnesom, što je bio dio terapije – kaže Jun na početku razgovora.

Karijeru je počeo u bodybuildingu, gdje je tri puta bio najbolji u Belgiji, a na Balkanu drugi. Na poziv je otputovao u Ameriku na takmičenje Model Universe, gdje je osvojio treće mjesto.

– Nakon toga sam više radio promocije za brandove i fotografije. Sarađivao sam sa najboljim fotografima, te su se moje slike sa reklama proširile po svijetu, od Australije do Amerike. Tako sam dobio priliku za velike sponzore, a često sam bio i na televiziji. Uradio sam više od 12 naslovnica za renomirane svjetske fitness magazine, te je tako rasla i moja popularnost na društvenim mrežama. Društveni mediji su postali moj biznis jer je i vrijeme takvo. Zarađujem odlično, jer što si popularniji, tako i više kompanija želi saradnju, pozivaju me na promocije, seminare i razne događaje – pojašnjava fitness model i bodybuilder.

Uz veliku društvenu popularnost i atraktivan izgled ide i velika pažnja žena. Zanimalo nas je kako se nosi sa svim tim stvarima koje prate uspjeh.

– Ja sam pravi bosančeros, i, da budem iskren, volim žene. Sada sam slobodan, nisam u vezi, a, žena ima. Iz veze sa Ruskinjom Oksanom Almom imam kćerkicu Anisu i ona je sada cijeli moj svijet, za nju živim i najvažnija mi je. Tu su i moja majka i brat, koji su mi uvijek bili ogromna podrška u svemu što radim u životu, tako da smo stalno zajedno i živimo zajedno. Od ljudi iz BiH u kontaktu sam sa Selmom Bajrami, ona je super žena, legenda je. Radio sam i sa Aleksandrom Stojković Džidžom, ali ne pratim previše muziku, jer imam svojih obaveza – kaže s osmijehom Erko.

Kompletan tekst možete pročitati na portalu Coolstyle.ba.

Izvor:
Coolstyle

Back to top button