Posao života: Beckham u Inter dovodi Messija i Ronalda, s klupe će ih voditi Zidane!

Miami, grad u sunčanoj Floridi, jedan od najpoželjnijih za život u SAD-u zbog idealne klime i u taj dio priče Messi i Ronaldo se savršeno uklapaju
Beckham stvara dream team

Popularnost fudbala u američkoj profesionalnoj ligi (MLS) raste iz mjeseca u mjesec, a tome su svakako pridonijele mnoge evropske zvijezde.

Među onima koji su se nedavno otisnuli “preko bare” su i Zlatan Ibrahimović i Wayne Rooney.

No, David Beckham ima malo veće ambicije, pa je tako iz krugova njegovih bliskih prijatelja procurilo kako u profesionalni klub iz Miamija želi dovesti najveće poput Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Antoinea Griezmanna, te spomenute Waynea Rooneya i Zlatana Ibrahimovića koje su navijači sjajno prihvatili, piše tportal.hr. Na prvu bi se mnogi upitali je li moguće da je Beckham tako bahat da misli kako može u isti klub dovesti Messija i Ronalda, no s druge strane treba reći kako će 2020. Messi imati 33 godine, a Ronaldo 35 što u prijevodu znači da će njihove karijere biti u silaznoj putanji.

A s obzirom na to kakav se novac vrti u SAD-u, zemlji koja ima više od 300 miliona stanovnika, i kakav je marketinški potencijal čak i nije nemoguće da Beckham u tome uspije. Dakle, ideja baš i nije tako luda kako su mnogi u prvi tren pomislili. Dodajmo tome kako je Miami, grad u sunčanoj Floridi, jedan od najpoželjnijih gradova za život u SAD-u zbog idealne klime i kvalitete života. U taj dio priče Messi i Ronaldo se savršeno uklapaju…

Uostalom, kada je Argentinac Messi u pitanju Beckham je nedavno na tu temu rekao:

– Nikad se ne zna, ali zaista ćemo možda vidjeti i Messija u ovoj ligi za nekoliko godina. Mi u Miamiju želimo stvoriti najveći klub u Sjedinjenim Američkim Državama, a to samo po sebi znači kako moramo dovesti neke od najvećih imena iz svijeta fudbala. Inter Miami je klub koji predstavlja nevjerovatnu energiju jednog od najuzbudljivijih gradova na svijetu, ali tek smo na početku ovog našeg putovanja – kazao je Beckham.

Beckham ne želi stati na najvećim fudbalerima pa tako ima i želju dovesti veliko trenersko ime. Prvi na listi želja mu je njegov bivši saigrač iz Real Madrid Zinedine Zidane s kojim je Beckham velik prijatelji.

No, u sljedeće dvije godine, kada Inter Miami kreće na “svoje putovanje“ još se puno toga može promijeniti. Činjenica jest kako je Zidane trenutno slobodan, ali isto tako je poznato kako je on prvi ne listi želja čelnika Manchester Uniteda u slučaju da Jose Mourinho dobije otkaz.

Izvor:
Faktor

Back to top button