Mirsad Hadžikadić napustio debatu FTV-a

Nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić napustio je večeras debatnu emisiju Federalne TV u kojoj se predstavljaju kandidati za Predsjedništvo BiH
Mirsad Hadžikadić

FOTO: FAKTOR
Hadžikadić je debatu napustio odmah na početku iz protesta, jer prema njegovom mišljenju FTV u debatnim emisijama favorizira pojedine kandidate za Predsjedništvo BiH. On je ranije uputio prigovor RAK-u u kojem je postavio pitanje zašto je uredništvo FTV podijelilo debate sa kandidatima u dvije emisije, gdje su u jednu emisiju pozvani kanidati vodećih političkih stranaka, a u drugu kandidati manje prominentnih stranaka, odnosno, nova lica na političkoj sceni.

Tada je iznio mišljenje da na taj način FTV, ali i Radio Federacije, šalju javnosti poruku koga smatraju “favoritima“, a koga „autsajderima“.

– Iako njihovi zvanični dokumenti definišu neutralnost kao princip koji vodi njihove odluke, urednici FTV-a i Radija Federacije donose odluke u skladu sa svojim ličnim mišljenjima, a Regulatorna agencija za komunikacije očigledno nema problem s takvim pristupom – izjasnio se Hadžikadić.

U večerašnjoj emisiji FTV-a predstavljaju se kandidati za Predsjedništvo BiH Amer Jerlagić, Senad Šepić, Jerko Ivanković Lijanović, Boriša Falatar, a 1. oktobra Šefik Džaferović, Denis Bećirović, Fahrudin Radončić, Željko Komšić, Diana Zelenika.

Izvor:
Faktor

Back to top button