Poznato gdje se krije zaštitar Omer nakon požara u firmi “Murex”!?

Iako su od pljačke i požara u firmi „Murex“ u Špionici kod Srebrenika prošle skoro dvije sedmice, sudbina nestalog radnika ove firme Omera Đikanovića (43) i dalje je neizvjesna.

On je u noći kada je planuo požar u centralnom skladištu firme obavljao poslove čuvara i od tada mu se gubi svaki trag. Tokom detaljne pretrage na stotine tona izgorjelog materijala nisu pronađeni ostaci ljudskog tijela, tako da se Đikanović i dalje vodi kao nestala osoba.

Tokom pretrage zgarišta prikupljeni su brojni materijalni dokazi i oni će biti predmet vještačenja, a kako ističu u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, istražitelji su došli do određenih operativno-tehničkih saznanja o mogućim počiniocima ovog krivičnog djela, ali se o njima, radi istrage, za sada ne može govoriti u javnosti, piše Dnevni avaz.

Esma Đikanović, supruga nestalog čuvara, kaže da je dobila pouzdane informacije da je u blizini Višegrada pronađen Renault Megane, službeno vozilo firme „Murex“ koje je nestalo u noći kada je podmetnut požar. U protekle dvije sedmice suprug joj se nije javio, a navodno je, kako kaže Esma, prije nekoliko dana na graničnom prijelazu u blizini Višegrada prešao u Srbiju.

https://i.rmbl.ws/s8/2/n/g/h/P/nghPa.caa.1.mp4?b=0&u=ghi7

– U policiji su mi samo kazali da je moj muž sigurno živ, ali mi nisu mogli reći gdje se nalazi i kakva je njegova sudbina. Ni dvije sedmice nakon požara niko mi ne želi saopćiti informacije o tome da li je moj muž žrtva nepoznatih razbojnika ili je osumnjičen za umiješanost u ovo krivično djelo – ističe Esma.

Esma je govorila da je i dalje potpuno uvjerena da njen muž nije umiješan u podmetanje požara i da će on, ako se vrati živ, lako dokazati svoju nevinost. Policija i dalje intenzivno traga za razbojnicima koji su u ponedjeljak, 17. septembra, u večernjim satima opljačkali poslovne prostorije firme „Murex“, a potom podmetnuli požar u centralnom skladištu gotovih proizvoda. U požaru je nastala višemilionska materijalna šteta.

Fokus.ba

Back to top button