Azri u čast: Bišćani se podsjetili na lik i djelo Donne Ares

Foto: A.Halilagić

Danas se navršava godina dana od prerane smrti naše poznate i talentovane pjevačice i kantautorice Donne Ares.

Ova talentirana i svima poznata Bišćanka napustila nas je prošle godine 02.10 nakon istrajne i teške borbe protiv raka,kojem se odlučno i hrabro suprostavljala svojom velikom željom za životom i nadrealnim optimizmom.

Azra Kolaković,koja je svima poznatija pod umjetničkim imenom Donna Ares,bila je bihaćko dijete, umjetnik i zaljubljenik u svoj rodni grad.

Svojim glasom i pjesmama čak i u vrijeme agresije na našu zemlju, širila je ljubav i u svima budila nadu za boljim sutra, bila je i ostala je odan sugrađanin,prijatelj, kolega, kćerka i sestra. Odlaskom Donne Ares na neko bolje mjesto,ova zemlja, ali i cijeli region, ostali su uskraćeni za prelijepe tekstove, za minutima prekrasnog pjevanja, kao i za harizmom koja je osvajala televizijske ekrane.

Azri u čast, danas su se u Bihaću, na gradskom groblju Humci na kojem je sahranjena, okupili prijatelji, poznanici, sugrađani i porodica, kako bi se na godišnjicu smrti podsjetili na lik i djelo voljenje Donne. Obilježavanju godišnjice pored uže porodice i prijatelja prisustvovali su gradonačelnik Grada Bihaća, Šuhret Fazlić, kao i direktor Kulturnog centra u Bihaću, Alen Zulić.

Ajka Kolaković,majka Donne Ares, okupljenima je kroz suze izjavila – U ovom trenutku teško je reći bilo šta, hvala vam što se sjetili ovog dana i što ste prisutni ovdje.

Avaz.ba

Back to top button