Glasanjem za Komšića naplatiti Čoviću za sva vrijeđanja Bošnjaka

Glasanjem za Komšića naplatiti Čoviću za sva vrijeđanja Bošnjaka i sramoćenja Hrvata. Treba se samo sjetiti koliko je Dragan Čović nakon presude Haškog tribunala u slučaju “Prlić i ostali” veličao presuđene ratne zločince, koliko je veličao zločinca Slobodana Prljaka, koji je u stilu nacista stradao od (svoje) zločinačke ruke. I Dragan Čović i njegov kolega iz HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović presudu su nazvali sramotnom, a teret krivice sa pleća zločinaca pokušali su da prebace na kompletan hrvatski narod. Uzalud je bilo govoriti da presudom nije presuđeno jednom cijelom narodu nego jednoj zločinačkoj politici. Čović nije mario za to, pa je bez imalo srama presudu Haškog tribunala nazvao zločinačkom, prema, kako je govorio, svakom pripadniku hrvatskog naroda.

I ne samo da je time ponizio hrvatski narod prebacajući breme krivice sa zločinaca na kompletan narod, a štiteći zločince, Čović je nastavio da vrijeđa žrtve bošnjačke nacionalosti, osobito ljude koji su prošli pakao logora Herceg Bosne a koji su formirani po direktnom nalogu Franje Tuđmana i političkog vrha Republike Hrvatske.
Ni to Čoviću nije bilo dosta. Kada se naime pojavila mogućnost da logoraši tuže Republiku Hrvatsku, pozivajući se na presudu po kojoj je inspirator Udruženog zločinačkog poduhvata bio predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman , kada je advokat Anto Nobilo kazao da žrtve na to imaju pravo, Čović je bez imalo srama konstatovao da bi logoraši trebali zapravo tužiti Bosnu i Hercegovinu a ne Hrvatsku koja je po presudi krivac za zločine.
Dragan Čović ne samo da je ponižavao žrtve iz proteklog rata, on je zajedno sa predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović i najekstremnijim nacionalističkim krugovima iz Hrvatske, pa i medijima, širio nesnosnu antimuslimansku propagandu koja je imala za cilj Bošnjake muslimane prikazati kao isilovce i teroriste. Treba se samo sjetiti Čovićevih izjava i naslova po medijima iz Hrvatske. Sve je kulminiralo sramnim optužbama na račun Bošnjaka od strane Čovića, koji je čak i pri službenim diplomatskim susretima širio propagandu optužujući Bošnjake za namjeru stvaranja nekakve islamske države u Bosni i Hercegovini, želeći stigamtizirati čitav jedan narod i dovesti ga pred očima Evrope u poziciju jevrejskog naroda koji se mora stidjeti svog vjerskog identiteta, i ne samo da ga se mora stidjeli nego se taj identitet od Čovića i sličnih pokušao predstaviti kao nešto što Evropi uopće ne pripada. Čović je denuncirao Bošnjake na isti način kako su to svojevremeno radili njemački nacisti jevrejima, a svi dobro znamo kako su završili evropski jevreji.

Dug je spisak Čovićevih gadosti koje uopće ne mogu biti pobrojane u jednom tekstu, pa neka čitatelj ovih redova sam nastavi niz, prizivajući u sjećanje sve Čovićeve svinjarije. Međutim, jedna od najpodlijih stigla je upravo pred sami početak predizborne kampanje kada su Dragan Čović i Božo Ljubić pozvali “braću Bošnjake” da ne glasaju za Željka Komšića, tobože pružajući “ruku pomirenja”, bez da su se na bilo koji način ogradili od svih onih gadosti koje su u posljednih nekoliko godina karakterizirale njihov odnos prema tome narodu.
Mrcina Čović, je pomislio, da sve tako lako može biti zaboravljeno, da će priglupi i priprosti Bošnjak, a tako on na Bošnjake gleda, najednom sve zaboraviti i poslušati njegov labuđi pjev, i podlo lukavstvo. E pa neće. Dragan Čović mora platiti za kontinuirano vrijeđanje Bošnjaka ali i za s tim u vezi sramoćenje Hrvata. Mora platiti za sve uvrede koje je plasirao, i neka ne misli da će proći nekažnjeno. Istina, Čoviću u Sarajevu pomažu neke kreature poput Borislava Falatara, sumnjivog lica koje je u Sarajevo došlo da svojom kandidaturom pomogne Čovića, ili Denisa Bećirovića koji zadnjih dana sa Čovićevim portalima vodi vještački sukob, kako bi, upravo u interesu Čovića i Nikšića, odvukao glasove koje građani imaju namjeru dati čovjeku koji je jedini lijek za Čovićevo ludilo. Svi znamo o kojem se čovjeku radi. O onome koji se borio za ovu državu i za sve njene građane, čovjeku koji osuđuje a ne veliča zločince.
Razlog da naplate nečovječno postupanje od strane Čovića prema njima, imaju i Srbi, pogotovo oni u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, gdje vlast HDZ-a i na Srbe gleda kao na građane drugog reda, jer im i pored sudskih presuda onemogućava da postanu konstitutivan narod u tome kantonu.

Bosnor.com

Back to top button