SDA Srebrenica: S pravom smo upozoravali na dogovor Ahmetovića i Dodika

Naredba Nediba Smajića i Hamdije Fejzića da Nadzorni odbor RTV Srebrenica imenuje glavnog i odgovornog urednika iz reda srpskog naroda je dokaz da su spremni izdati sve radi svojih ličnih pozicija
Nedib Smajić predsjednik SO Srebrenica

OO SDA Srebrenica najoštrije osuđuje ucjene i pritiske koje novoizabrani predsjednik SO Srebrenica Nedib Smajić provodi nad članovima Nadzornog odbora JP JS RTV Srebrenica.

– Njegova odanost lokalnom SNSD-u je pokazala da smo bili upravu kada smo upozoravali da planirani dogovor Sadika Ahmetovića i Milorada Dodika ima jedan cilj, a to je svođenje Bošnjaka u Srebrenici na dno dna. Naredba Nediba Smajića i Hamdije Fejzića da Nadzorni odbor RTV Srebrenica imenuje glavnog i odgovornog urednika iz reda srpskog naroda je dokaz da su spremni izdati sve radi svojih ličnih pozicija i interesa. Opšte je poznato da porodični klan Smajić već deceniju provodi samovolju u RTV Srebrenica, ali se sada sa lične materijalne, prešlo na prodaju bošnjačkih pozicija samo da bi se udovoljilo srpskim političkim partijama koje su ih i birali na pozicije – navodi se u saopćenju SDA Srebrenica.

Dodaju da OO SDA Srebrenica daje punu podršku Nadzornom odboru da nastavi svoj rad u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i da se ne stavljaju na starnu lica koja su izdali interese Bošnjaka u Srebrenici.

– Dokaz da je na sceni potpuna izdaja je činjenica da je od devet bošnjačkih odbornika samo troje pod kontrolom linije Ahmetović-Dodik-Kukić-Nikšić u izdajničkoj skupštinskoj većini – ističu u sopćenju.

OO SDA Srebrenica će nastaviti borbu za prava Bošnjaka bez obzira na izdaje koje im priređuju tzv. bošnjački predstavnici.

Izvor:
Faktor

Back to top button