Elzina Pirić: PDA vodi tijesnu bitku s SDP-om za državni parlament

Foto: D. Z./Klix.ba
Članovi Pokreta demokratske akcije (PDA) u izbornom štabu u Tuzli prate trenutnu situaciju vezano za prebrojavanje glasova s ovogodišnjih Općih izbora.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Informacije s terena stižu iz minute u minutu, a glasnogovornica PDA Elzina Pirić ističe da je članstvo stranke zadovoljno s trenutnim stanjem vezano za preborajavanje glasova za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.

“Iako je prebrojano svega 20 posto glasova, vodimo tijesnu bitku sa Socijaldemokratskom partijom Bosne i Hercegovine za državni parlament. Naša očekivanja zasad su ispunjena. Prebrojavanje glasova u Tuzli, Lukavcu, Srebreniku i Gradačcu ide izuzetno sporo, a razlog tome su odluke gradskih, odnosno općinskih izbornih komisija da u zadnji tren naprasno mijenjanju članove biračkih odbora”, rekla je Pirić.

Pirić je kazala da je još uvijek rano govoriti o mogućim koalicijama.

“Rezultati u čitavoj državi još uvijek nisu obrađeni. Mi imamo dogovor blokovskog nastupa, ali vidjet ćemo šta će se dešavati nakon izbora”, dodala je Pirić.

Inače, za razliku od izbornih štabova ostalih političkih partija u Tuzlanskom kantonu, novinarima je zabranjen ulazak u izborni štab Pokreta demokratske akcije u Tuzli.

Klix.ba

Back to top button