Nurmagomedov srušio McGregora i odbranio naslov prvaka u lakoj kategoriji UFC-a, a onda je nastala opšta tuča

Borac porijeklom iz Dagestana vrlo emotivno je doživio uvrede koje su mu ovih dana uputili Irac i njegov tim, pa je nakon što je sudija prekinuo meč otišao u McGregorov ugao kako bi nastavio obračun

Khabib Nurmagomedov je gušenjem pobijedio Conora McGregora i tako odbranio naslov prvaka u lakoj kategoriji UFC-a.

Nurmagomedov je opravdao ulogu favorita u borbi godine jer nikada nije bio poražen u karijeri. S druge strane, McGregor je osim šoua, koji je posljednjih dana priređivao, bio potpuno inferioran.

Nurmagomedov je od uvodnih minuta bio bolji borac što je na kraju pokazao kada je u četvrtoj rundi gušenjem zadržao pojas prvaka.

Borac porijeklom iz Dagestana vrlo emotivno je doživio uvrede koje su mu ovih dana uputili Irac i njegov tim, pa je nakon što je sudija prekinuo meč otišao u McGregorov ugao kako bi nastavio obračun.

Dagestanac je preskočio ogradu i napao jednog člana iz McGregorovog tima, a potom je Khabibov tim ušao u oktogon i napao irskog borca.

Nakon neviđenog haosa, smirivanja strasti i pregovaranja, Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor napustili su dvoranu uz posebnu policijsku pratnju.

Predsjednik UFC-a Dana White odbio je staviti pojas oko struka Khabibu, jer je smatrao da će nastati još veći haos ako to napravi.

Nakon današnje borbe Nurmagomedov na svome kontu ima 27 pobjeda iz isto toliko borbi dok je McGregor ima 21 pobjedu i četiri poraza.

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

Back to top button