Nikšić: Bećirović u vodstvu ispred Džaferovića

Nermin Nikšić / Vijesti.ba

Smatramo da je uzorak izbrojanih glasova nedovoljan da bi se mogla proglasiti pobjeda, izjavio je kasno noćas predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.
Prema podacima SDP-a, koje je medijima predstavio Nikšić, na obrađenih 411.973 glasova u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Denis Bećirović vodi sa 127.816, ispred Šefika Džaferovića, koji je osvojio 120.271 glas.

– Smatramo, dakle, da treba sačekati da se izbroji svaki glas, da se izbroje glasovi koji su došli poštom iz dijaspore i na osnovu toga da se proglasi pobjednik ovih izbora – rekao je Nikšić.

Čestitao je na pobjedi Željku Komšiću, “koji je nesporno izabran za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda”, a potom se ponovo osvrnuo na duel Bećirovića i Džaferovića.

Razliku u broju glasova između njih dvojice okarakterisao je “mrtvom trkom”.

– Tih nekih 6-7 hiljada glasova razlike, koje u ovom trenutku ima kandidat SDP-a BiH, nama daje za pravo da insistiramo na tome da se proces dovede do kraja, pa da se onda može proglasiti ko je izbabran za člana Predsjedništva – dodaje Nikšić.

Zahvalio je Bećiroviću na kampanji koju je vodio, koja je bila pozitivna i afirmativna, koja je okupljala i nije bila zasnovana na podjelama, sukobima, mržnji i strahu.

(Vijesti.ba)

Back to top button