Dodika su u trenutku pobjede pitali o Dragičeviću, ovo je rekao kao iz topa

Kandidat SNSD-a za člana predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik proglasio je pobjedu na Opštim izborima,prenosi Srpskainfo.
– Od prebrojanih 85 odsto glasova dobio sam 56 odsto. Ova pobjeda je čista kao suza. Proglašavam pobjedu. Ova razlika je toliko značajana da ne moze biti dostignuta. Očekujem da CIK brzo potvrditi ove podatke. Zahvalio bih se svima koji su glasali za SNSD i koalicionim partnerima – rekao je Dodik.

On je istakao da je neupitna volja naroda koji je pokazao svoju snagu. Dodao je da je Ivanić kažnjen za kalkulantsku politiku prema zapadu.

– Ivaniću nisu pomogli Englezi. Zalagaću se za poziciju RS broj 1 u BiH. Republika koja će se baviti zaštitom ustavnog poretka. Mene ne zanima da li su izabrani članovi iz druga dva naroda. Idem tamo kao predstavnik srpskog naroda. Prioritet će biti položaj srpskog naroda. Želim da uspostavim dobru komunikaciju. Odbaciću bilo kakvo mješanje stranaca u politiku. Ovo je važna pobjeda zs RS, za SNSD – istakao je Dodik.

Sadašnji predsjednik Republike Srpske rekao je da neće razočarati ljude koji su glasali za njega i imao je poruku za opoziciju.
– Biće ponosni na ono šta ću raditi i na glas koji dali. Ovo je osma pobjeda SNSD-a u kontinuitetu. Čestitam i opoziciji koja je uspjela da ostane u okvirima političke borbe, možda ne fer. Koliko puta ih moramo pobijediti da se umore? Veoma je frustrirajuće da izgube osam puta. U skladu sa ustavom ću raditi u predsjedništvu. Zakleću se prije svega NSRS, kada to uradim zakleo sam se onima koji su me birali – dodao je Dodik i prokomektarisao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa radošću primio ove rezultate izbora.
Kako je kazao prvo će se sastati sa njim nego sa kolegama u Predsjedništvu.

Kako je istakao SNSD nije zloupotrebljavao događaje koji nemaju vbaeze sa politikom.

– Poštujem bol roditelja i niko nema pravo da bilo šta loše kaže o njima – kazao je Dodik komentarišuci slučaj “Dragičević”.

Izvor: Avaz.ba

Back to top button