Dodik: Komšiću, ti ćeš meni da dijeliš lekcije, vidi šta si uradio sa Srbijom, alo!

Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik smatra da bi bilo pristojno da se svi kandidati koji su pobijedili na izborima uzdrže od komentara i jakih riječi dok se ne formira Predsjedništvo.
Na pitanje Srne da prokomentira posljednje medijske istupe izabranog člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, Dodik je ocijenio da se ”Komšić malo preigrao i da se uživio u ulogu nekog političkog mesije, čim već sada dijeli lekcije susjednim državama kako treba da se ponašaju”.

– Iako još nije stupio na funkciju člana Predsjedništva, već nas je uspio zavaditi s Hrvatskom i Srbijom, a pored njih, pokušava dijeliti lekcije i meni, odnosno Republici Srpskoj – rekao je Dodik.

On je naglasio da politika avanturizma koju Komšić personificira neće doprinijeti saradnji, a BiH će gurnuti u još veći ponor.

– Avanturizam je kad Komšić, nakon čestitke i poziva na saradnju koju je dobio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, odgovori da je Kosovo za njega nezavisna država – pojasnio je Dodik.

On je ocijenio da ta drskost na pruženu Vučićevu ruku može samo da svima u BiH nanese štetu.

– Ako prijetnje, uvrede i arogancija koju sada Komšić prosipa po regionu budu stil njegove politike i u Predsjedništvu BiH, bojim se da to neće voditi nikuda i bit će veoma teško osigurati komunikaciju s okruženjem – upozorio je Dodik, aktuelni predsjednik Republike Srpske.

IZVOR: cik-media.com