NEGDJE BI PLATILI KAZNU ILI ZAVRŠILI U ZATVORU UKOLIKO ŠPIJUNIRATE MOBITEL VAŠEG SUPRUGA

Vrhovni sud u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osudio je jednu ženu na tri mjeseca zatvora nakon što ju je njen suprug tužio da je špijunirala njegov telefon bez njegove dozvole.

U izjavi protiv supruge, neimenovani muž je istakao da je ona uzimala njegov telefon i pregledavala sadržaj poruka tokom noći kada bi on bio u krevetu.

Osim što je gledala poruke, supruga je većinu sadržaja kopirala na svoj telefon kako bi mogla veliki dio poruka i video-snimaka da pogleda kasnije i da ih bolje prouči.

On se takođe požalio da je njegova žena veliki dio ovih informacija koje je uzimala iz njegovog telefona dijelila s prijateljicama i rodbinom.

Iako se supruga na sudu branila tvrdnjom da joj je suprug dozvolio da pregleda sadržaj njegovog telefona, kao i da joj je dao šifru za otključavanje mobilnog uređaja, sud ove tvrdnje nije uvažio.

Ona tvrdi da je u prethodnom periodu uhvatila supruga u prevarama i lažima te da je od tada imala pristup njegovom telefonu uz njegovu dozvolu.

Nakon što je suprug podnio tužbu protiv supruge, policija je ženu pozvala na informativni razgovor. Nakon ovog razgovora, slučaj je završio na sudu uz optužbu da je žena kršila privatnost svog supruga i neovlašteno koristila informacije iz njegovog telefona.

Ovaj slučaj je prijavljen još početkom oktobra, međutim tek u posljednjih nekoliko dana dospio je na društvene mreže.

Reakcije korisnika društvenih mreža su podijeljene, pa tako postoje oni koji podržavaju ovaj vid kazne, dok ima i onih koji su stali u odbranu supruge za koju smatraju da je dobila previše oštru kaznu.

Mnogi korisnici društvenih mreža tvrde da je žena zaslužila ovaj vid kazne zbog korištenja muževog mobilnog telefona. Postoje i drugi koji ističu da nije moralno sa strane njenog supruga, koji je poslao svoju ženu u zatvor samo zato što je špijunirala njegov telefon, prenose Nezavisne.

“Sama je zaslužila ovo. Niko joj nije naredio da počne istraživati po njegovom telefonu”, glasi jedan od komentara na Twitteru.

Drugi, ipak, tvrde da je imala puno pravo da započne svoju istragu.

“Da nije imala razloga da sumnja u supruga, sigurno ne bi ni preturala po njegovom telefonu. Sramno je sa njegove strane što je poslao ženu u zatvor”, glasi drugi komentar.

(Hayat/Foto: Ilustracija)

Back to top button