Davor Dragičević rekao ime i prezime osobe koja stoji iza Davidove sudbine, pa dok je masa vikala, objavio plan za juriš

Znam i osjećam da sam ja čovjek kojeg je narod birao. Nisam pokraden ja, brutalno je pokradena volja naroda. Mi smo slobodni, hoćemo da živimo kao slobodni ljudi u našoj Republici Srpskoj. Neću da pokleknem, neka RTRS piše šta hoće. Za mene pogodbe nema, ja ne trgujem politikom. Ono što su napisali da hoću da se godim za fotelju – lažu i njihovim lažima mora da dođe kraj”, poručio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica na Trgu Krajine u Banjaluci.

Banjalučani su se i večeras okupili na glavnom gradskom trgu po 203. put u znak podrške porodici koja traži istinu o ubistvu Davida Dragičevića, a početak je obilježen dolaskom Vukote Govedarice koji je ispraćen aplauzom više stotina građana.

Govedarica i drugi članovi opozicije stajali su uz okupljene građane, dok je Davor Dragičević počeo svoj uobičajeni govor riječima: “Dragi moj sine, dušo moja, dragi Davide dušo naša”.

”Mirno i dostojanstveno smo već 203 dana na trgu. Bez nečega konkretnog, djela me ne interesuju, a kamoli riječi. Meni je dijete mučeno i masakrirano, a zatim položeno u Crkvenu. Večeras, njih preko 300 će mirno da spava, a upetljani su u organizovano ubistvo Davida Dragičevića. Za pola časa smo pokazali da na miran i dostojanstven način možemo blokirati Banjaluku. Sljedeći put, vrlo brzo, ako vi ne budete uradili sve što treba, ja ću povesti svoje ljude i svoj narod u borbu za život i smrt. Ovo život nije, ovo je smrt”, poručio je Davor Dragičević.

Davor je dodao da ga ne interesuje ni međunarodna zajednica.

”Ne budete li do 14. novembra do 18 časova uradili nešto. Advokati me više ne interesuju. Kažu pa Đorđe Rađen ga je ubio, nije već ga je ubila država”, zagalamio je ogorčeni otac.

Davor Dragičević je poručio da je na trgu prisutan i novi predsjednik Republike Srpske Vukota Govedarica.

”Od sutra Vukota Govedarica treba da radi svoj posao, posao predsjednika Republike Srpske jer ga je narod izabrao za tu poziciju”, kazao je Dragičević.

cik-media.com

Back to top button