Pronađene kosti nestalog starca Izudina Buljubašića

Sestrić Samir Delić daidžu prepoznao po odjeći, u kojoj je pronađen novac

Nakon što je Policijskoj upravi Doboj 15. oktobra ove godine prijavljeno da su na bivšem Sforovom putu u Doboju u šiblju uočene ljudske kosti, utvrđeno je da pripadaju nestalom 77-godišnjaku Izudinu Buljubašiću iz dobojskog prigradskog naselja Miljkovac.

Kosti su prevezene na Odjeljenje patologije Opće bolnice u Doboju, u kojoj je obavljena obdukcija. Iako je tijelo bilo u fazi raspadanja, porodica je prepoznala Buljubašića.

Delić: Daidžu tražili danima
– Mi smo sigurni da se radi o našem daidži Izudinu koji je od kuće otišao još 12. juna, prije više od četiri mjeseca. Uvijek je znao otići od kuće i šetati po brdima, ali se ovaj put nije vratio, pa smo pozvali policiju. Tragali smo za njim danima i mjesecima, ali mu traga nije bilo. Tvrdimo da skelet pripada njemu, prepoznali smo ga po odjeći. Na tijelu nije bilo tragova nasilja, u odjeći je pronađen novac, oko 120 maraka, koliko je kod sebe imao – kaže Izudinov sestrić Samir Delić.

Delić kaže da je iza Izudina ostala supruga Zulejha i bolesni nepokretni sin, a dženaza će biti obavljena sutra u Miljkovcu.

Avaz.ba

Back to top button