Mladić u Maglaju vidio penzionera kako pita apotekarku molbu koja kida dušu, posle njegovog postupka apotekarka je plakala

Dirnut njegovim gestom, Zeničanin Aldin Kajmaković, koji se tom prilikom zatekao u apoteci, sve je objavio na svom profilu.
Nepoznati mladić je u jednoj apoteci u Maglaju platio sve dugove penzionera koji su lijekove kupovali na veresiju.

Nakon što je vidio jednog penzionera kako pita apotekarku može li platiti kad mu stigne penzija, mladić je spremno ponudio platiti njegov lijek, a zatim zamolio apotekarku da mu sabere dugove svih penzionera i sve zajedno platio oko 400 KM.

Dirnut njegovim gestom, Zeničanin Aldin Kajmaković, koji se tom prilikom zatekao u apoteci, sve je objavio na svom Facebooku profilu.- Nakon što apotekarka reče da on uzme na dug do penzije, momak se ponudi da plati taj lijek i ako ima još nešto duga odranije. Kad apotekarka stidljivo reče da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lijekove na veresiju do primanja, momak je zamoli da zbroji sve dugove koje imaju penzioneri. Nakon kraćeg vremena, lik plati skoro 400 KM, a apotekarka ostade plačući jer nije vjerovala da se u današnjem vremenu mogu dogoditi takve stvari. Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postidjeh se zbog njegova dobročinstva – napisao je on.

Status je u manje od 24 sata dobio više od tri hiljade lajkova, a podijeljen je više od 500 puta. Mnogi su, kao i Aldin, ostali zatečeni dobrotom nepoznatog mladića.

cik-media.com

Back to top button