Pjanić: Moj plač doprinio je da preselimo u Luksemburg

Fahrudin Pjanić znao je da dolazi rat. Kao igrač Drine Zvornik putovao je cijelom Jugoslavijom i spoznao šta se priprema. Otac Miralema Pjanića imao je instinkt i sa porodicom pobjegao od rata, objavio je jučer The Guardian. Supruga Fatima u naručju je ponijela bebu Miralema put Luksemburga. Tamo je Fahrudin dogovorio da igra polu-profesionalno.

– Kažu da je moj plač sekretaricu natjerao da im odobri vize za odlazak vani, rekao je Pjanić.

Nesvjesne suze danas 28-godišnjeg mladića pomogle su porodici da završi u Luksemburgu i stekne sigurnost. Mladi roditelji započeli su s nule. Došli su tamo s dva kofera. Brinuli su za Miralema i radili dan i noć.

– Otac je bio dobar igrač. I on je igrao u veznom redu. Učinio je što je mogao. Nije imao uslove za veliku karijeru, iako je mogao daleko dogurati po fudbalskom znanju. Ja sam imao sreću gledati igrače poput Zidanea, Xavija, Inieste ili Pirla. Vidite Ronalda danas i uporedite ga s onim nekad. On je mnogo napredovao. Promijenio je način igranja, opisao je bh. as i dodao da je Ronaldo vjerovatno dosta učio od Paula Scholesa.

Pjanić je u Lyonu igrao sa Juninhom. Naslijedio je kasnije njegovu osmicu. I danas je u kontaktu s njim.

– Volim timove koji igraju po zemlji. Koji igru grade pasovima. Napoli igra lijepo. Što se nas tiče, kratkoročno želimo biti najbolji u grupi Lige prvaka, a dugoročno osvojiti takmičenje, rekao je Pjanić na kraju.

Fokus.ba

Back to top button