Juventus udavio Junajted kao zmija žabu! Ovo je već ozbiljna razlika u klasi (VIDEO)

Teatar snova se poklonio Ronaldu, a Dibala pokvario predstavu

Ovo nije pobeda na mišiće, ovo je ozbiljna razlika u klasi.

Juventus je kao gost savladao Mančester junajted nasred Teatra snova uz samo jedan gol u ranoj fazi utakmice, ali ono što je Stara dama pokazala na jednoj od najvećih fudbalskih scena u Evropi može se podrediti kao surova pobeda kvaliteta – 0:1 (0:1).

Ako je potrebno u kratkim crtama opisati ono što se desilo na severu Engleske, dovoljno je samo napisati – Juventus je udavio Mančester junajted kao zmija žabu. Zapravo, Maks Alegri je taktički raskomadao Žozea Murinja da mu nije ostavio ni milimetar slobodnog prostora za manevar. Junajted je na svom terenu izgledao grogi, kako dugo nije bio u jednoj evropskoj utakmici. Juventus je igrao fudbal kakvim samo može da se ponosi, mada je na kraju mogao lako i ubedljivije da nadigra giganta od koga je ostalo samo ime… Sve što je Žoze Murinjo pokušao, bilo je uzalud. Junajted je bio izgubljen.

Sve je rešeno jednim lucidnim potezom Paula Dibale sredinom prvog poluvremena. Kristijano Ronaldo se odlično ponudio i dobio upotrebljivu loptu od Rodriga Bentankura posle dobrog dodavanja Miralema Pjanića na desnom boku. Poslao je Ronaldo opasan centaršut na koji je naleteo Huan Kvadrado, ali je posle De Heine odbrane natrčao Dibala i iskoristio lošu postavku Junajtedove odbrane i sigurnom egzekucijom praktično rešio utakmicu.

Bila je ovo posebna utakmica za Kristijana. Prvi put kao igrač Juventusa stigao je u svoj dom, tamo gde je započeo svoj vrtoglavi fudbalski uspon. Teatar snova nije zaboravio ono što je Ronaldo učinio tokom šest godina u Mančesteru, ali je Portugalac umalo srušio sve navijačke snove udarcem kojim je De Heu naterao da izvuče i poslednji atom snage kako bi “skinuo” siguran gol. Juventus se nije nadigravao sa Junajtedom, već se igrao sa Junajtedom i to se videlo od prvog, do poslednjeg minuta. Ipak, samo jedan gol na kraju je razdvojio dva tima.

Nemanja Matić je na terenu proveo ceo meč.

Foto: Action Images / Izvor: mozzartsport.com

Back to top button