Na račun Općine Srebrenica stiže 500.000 KM

Foto: Arhiv

Sredstva od 500.000 KM za infrastrukturne projekte u Srebrenici bit će operativna čim Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH odobri fakturu za plaćanje u skladu s odlukom Vijeća ministara od 4. septembra – izjavila je Srni šefica Odsjeka za poslove informiranja, protokola i prevođenja Ministarstva finansija i trezora Nataša Krsman.

Krsman je dodala da je izvršen unos u trezorski sistem.

– Ministarstvo finansija i trezora BiH nije dobilo urgenciju iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, nego je 10. oktobra zaprimilo dopunu zahtjeva za otvaranje programa posebne namjene, čime se stvaraju i tehnički uvjeti da se kroz trezorski sistem izvrši unos i odobravanje 500.000 KM za projekte u Srebrenici – rekla je Krsman.

Ona je naglasila da je Ministarstvo finansija i trezora, uporedo s otvaranjem programa posebne namjene, tražilo da im se dostavi potpisana odluka Vijeća ministara kojom se odobravaju ova sredstva, jer je to uvjet za isplatu novca.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je jučer Srni da od Ministarstva finansija i trezora BiH očekuje da prebaci 500.000 KM za realizaciju infrastrukturnih projekata u Srebrenici.

Autor: Srna

Back to top button