Krvavi napad u BiH: Pomagao nepokretnim prijateljima, pa ih izbo nožem

Miroslav G. (21) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je u ponedjeljak u Domu za osobe sa invaliditetom u tom gradu pokušao ubiti dvojicu muškaraca, koje je izbo nožem.
U policiji su potvrdili da je Miroslav osumnjičen za pokušaj ubistva. Njega terete da je kuhinjskim nožem 63-ogodišnjaka ubo u stomak, a 30-ogodišnjeg poznanika izbo po nogama.

– Stariji muškarac je zadobio povrede opasne po život i operisan je u ponedjeljak uveče u Opštoj bolnici u Prijedoru i trenutno je van životne opasnosti. Još nije poznat motiv zbog kojeg je Miroslav napao svoje prijatelje – kaže izvor blizak istrazi, piše portal Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, za sada nije poznato da li su bili u svađi ili je tome prethodio neki sukob između njih.

Kako se nezvanično saznaje Miroslav je čak ovoj dvojici muškaraca pomagao ranije. Bili su prijatelji, pa je sve začudilo to što se desilo u ponedjeljak. On im je pomagao jer su obojica bili nepokretni, a jedan od njih je i slijep.

Da je sve iznenadio ovaj sukob potvrdio je i direktor Doma Rajko Drinić.

– Stvarno ne znam šta bi mogao biti motiv da naš štićenik ovo uradi. Oni su smješteni u odjeljenju jedan, gdje nikada ranije nije bilo problema. Riječ je o mladiću koji je bio miran i nikada nije pravio probleme. Ljetos je išao i na more, a povremeno smo ga puštali i u grad u pratnji sa njegovateljima i socijalnim radnicima – ispričao je Drinić za Srpskainfo.

On je pojasnio da u Domu imaju četiri ili pet mladića koji su problematični i koji su zbog toga pod stalnim nadzorom, pa ih je zato još više iznenadio ovaj sukob.

Drinić kaže da su zvali Opštu bolnicu u Prijedoru i da im je rečeno da će jedan od povrijeđenih štićenika biti pušten kući, a da je ovaj što je uboden u stomak van životne opasnosti.

Kada je u pitanju oružje kojim je počinjen ovaj napad, Drinić ističe da oni u sobama ne smiju imati escajg, a pogotovo ne noževe.

– Mislim da taj nož, sa kojim je ubo ovu dvojicu, nije od našeg Doma. Taj nož čak nema ni dršku. Mislim da ga je našao u dvorištu, ali ne znamo ko ga je bacio tamo – rekao je Drinić.

Incidentom su iznenađeni mještani Čirkin polja u kojem je smješten Dom.

– Pretpostavljam da je taj korisnik novi u Domu jer mi već poznajemo te koji izlaze i oni nisu agresivni. One koje puštaju napolje pozdrave nas lijepo, neke od njih komšije i plate da obave neki posao, kao što je cijepanje drva. Ima ih koji samo odlaze u obližnju prodavnicu, a neki odlaze u grad pa ih svi poznaju. Mještani nikada nisu imali neprijatnih situacija s njima i žao nam je zbog ovog incidenta. Mislimo da vaspitači i ostali zaposleni ipak treba da bolje paze na njih jer su oni kao mala djeca – rekao je jedan od mještana.

On je dodao da je ljetos jedan korisnik, Dragan, kojeg je poznavao i volio cijeli grad, pao s prozora i poginuo.

– I tada smo bili šokirani. Smatramo da bi o njima ipak trebalo voditi više računa i nadzirati ih dok su u Domu, jer među njima i ima i onih koji su bolesniji i koji su u teškom mentalnom stanju – istakao je naš sagovornik.

Portparol Policijske uprave Prijedor Vesna Pačariz rekla je, navodeći inicijale, da je Miroslav uhapšen u ponedjeljak oko 22.15.

– Poslije dokumentovanja predmeta, Miroslav će, uz izvještaj o pokušaju ubistva, biti predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor – rekla je Pačarizova.

Srpskainfo/ Fokus

Back to top button