Mustafa Nadarević: Radio sam kao izbacivač u riječkom klubu

Poznat po ulozi Izeta u seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’

Glumac Mustafa Nadarević (75), poznat po ulozi Izeta u seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’, prisjetio se početka karijere. Prije nego je postao slavan glumac i ‘zaplivao’ glumačkim vodama, Mustafa je u Rijeci radio kao izbacivač.

– Gdje sam ja bio, djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, nego zato jer nije bilo tuče. Ako se zakuha, zamolim ih da izađu i da se ispred tuku do mile volje – rekao je Nadarević za bosanskohercegovačku televiziju N1. Dodao je da je Rijeka njegova velika uspomena jer se tamo počeo baviti glumom i, kako on kaže, ‘igrati neke ulogice’.

foto: Damir Spehar/PIXSELL
Glumac sam sebe naziva noćnom pticom, čak i u sedamdesetima.

– Cijeli život sam radio samo po noći, kad djeca i žene idu u krevet, onda ja radim. Tako da mi je to ostalo i dan danas i onda se složilo s mojim odmaklim godinama – rekao je.

U glumačkom poslu neki glumci uspijevaju više od drugih, odnosno imaju više sreće.

– Sreća vam je sreća. To je nešto najdivnije. Mi to ne znamo kad dođe. Treba sreću znati prepoznati, ja je počesto prepoznajem – rekao je Mustafa. Poručio je mlađim kolegama i onima koji će se tek baviti glumom da se moraju spremiti i raditi jer bez rada nema ničega.

– Ja sam vrlo kasno počeo, negdje sa 36 godina, kad sam dobio kćerku, onda sam se uozbiljio. Imao sam jedan veliki problem, u meni jeste Balkan. I taj Balkan ima jednu prekrasnu krilaticu – lako ćemo. Nema lako, teško ćemo. U 36. godini sam počeo ozbiljno raditi, do tada sam bio zaljubljen u svoju ženu, dijete, svijet oko mene. Posao se mora krvavo odraditi da bi bio dobar – ispričao je glumac.

Mustafa se prisjetio svoje prve uloge koja je bila u prvom razredu osnovne škole u Zagrebu kada je glumio Crvenkapicu. Kako kaže, u Zagrebu je njegovo ime ‘abnormalno’ te su ga djeca često zadirkivala.

– Djeca su vikala ‘Musta otvori usta’. Došao sam baki kući plakati i onda je zamolila učiteljicu da ne piše više Mustafa nego Mujica. Nakon dva tri dana, djeca su vikala Mujica Gujica – ispričao je Nadarević.

Od svih uloga koje je Mustafa utjelovio, najviše ga čudi što je dobio ulogu Duje u Velom Mistu. Kako kaže, to mu je bio veliki izazov.

– Ima puno boljih glumaca od mene. Imamo sjajnih glumaca, rasnih, na prostoru ex Jugoslavije – rekao je Mustafa tvrdi da mnogi glumci odlaze prerano.

– Meni kad god ode neki kolega, imam osjećaj kao da je otišao komad mene – kaže.

N1 / Cazin.net

Back to top button