Dragičević: 14. novembra će se desiti nešto strašno, što se nikad u ovoj državi nije dogodilo. Tako će biti i kraj…

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, obratio se sinoć građanima i poručio da stoji na Trgu kao ponosan otac, zajedno sa grupom Pravda za Davida.

Građani Banjaluke 212. put su se okupili na Trgu Krajine kako bi tražili istinu i pravdu u slučaju ubistva mladića Davida Dragičevića.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, obratio se građanima i poručio da stoji na Trgu kao ponosan otac, zajedno sa grupom Pravda za Davida.

“Ti to nećeš nikad moći vidjeti, ali neka se zna. Zločin, silovanje, maltretiranje i organizovano ubistvo od strane vlasti ove države je strašno i grozno. Vjera nije u nevjeri, nego u čistoći, istini, istrajnosti i odricanju svega osim ljubavi prema bližnjem svom, svom potomku, svom djetetu. Zašto država daje rodni list, matični broj, ličnu kartu? Zašto daje školovanje ako ne može i ne stoji iza svake osobe koja živi u ovom gradu i ovoj državi? Čije je pravo ubice i od koga ste čuli i posudili misao da možete oteti dijete, da se možete iživljavati nad njim šest dana, ugušiti, likvidirati i ubiti? Ko vam je dao tu zamisao da se drznete da uradite to? Država! Institucije, sudstvo, tužilaštvo, sistem. Sistem to radi bez rukavica i bez rukavica su ubili Davida”, rekao je Davor.

On je rekao da 14. novembra će se desiti nešto što do sad nije viđeno u ovoj zemlji.

“Zločinačke institucije će biti primorane taj dan da javno kažu sva imena organizatora i egzekutora, a ja vrlo dobro znam šta ću taj dan da uradim. Svi mediji će biti pozvani. Neće biti nasilja, ali nešto strašno će se dogoditi što se nikad u ovom gradu i ovoj državi nije dogodilo. Tako će biti i kraj, a neka me institucije spriječe”, poručio je Davor.

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button