Odata počast herojima: Građani se okupili na mjestu ubistva policajaca

Na mjestu ubistva na Alipašinom Polju, okupljeni građani su paljenjem svijeća i molitvama odali počast ubijenim pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo

Članovi porodica, brojni građani, prijatelji i poznanici dvojice ubijenih policajaca iz Sarajeva, okupili su se večeras na mjestu ubistva Adisa Šehovića (46) i Davora Vujinovića (43).

Na mjestu ubistva na Alipašinom Polju, okupljeni paljenjem svijeća i molitvama odali su počast ubijenim pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo. U blizini mjesta događaja je i veliki broj policajaca, kako onih na dužnosti, tako i onih koji su došli odati počast ubijenim kolegama.

Među okupljenima na Alipašinom Polju je i veliki broj djece koja su došla u pratnji roditelja.

Župnik iz Župe sv. Luke kojoj je Vujinović pripadao, izrekao je molitvu za ubijene policajce, a potom su prisutni molitvom na isti način te učenjem Fatihe, odali počast ubijenima.

Okupljanje građana je spontano, a nakon što se vijest o terminu odavanja počasti proširila na društvenim mrežama, a kasnije i na portalima.

Među prisutnim građanima bila je i bivša dugogodišnja kolegica dvojice ubijenih policajaca. Kroz suze nam je ispričala da su sve kolege, policajci, šokirani jutrošnjim događajem. Kaže kako je Adisa i Davora poznavala 18 godina a da su se njih dvojica poznavali i mnogo duže.

Iza Šehovića je ostala supruga i sin koji je krenuo očevim stopama i upisao Policijsku akademiju u Sarajevu. Vujanović je također suprug i otac dvoje djece, kćerke koja je 4. razred osnovne škole, i trogodišnjeg sina.

Na drugoj strani grada, u prostorijama MUP-a KS, u toku je privođenje osoba koje bi se mogle dovesti u vezi sa ovim događajem ili koje bi mogle imati informacije o ubicama policajaca.
https://www.facebook.com/faktor.ba/videos/2281712161858459/

Izvor:
Faktor

Back to top button