PETARDA! Realova agonija postaje mučna: Suarezov het-trik manje boli nego utisak (VIDEO)

Madridski velikan zaostaje već sedam bodova za večitim rivalom, a tek je 10 kola prošlo

Jeste sigurno i do odlaska Kristijana Ronalda u Juventus. Ali nije i ne može da bude samo do njega. Sigurno je delom i do Đulena Lopetegija. Ali nije i ne može da bude ni samo do njega. One tri uzastopne titule prvaka Evrope očigledno su dobile i svoju nus-pojavu. Najgoru moguću za klubove sa najvišim ambicijama: samozadovoljenje. I ne boli toliko sam poraz u El Klasiku, koliko utisak da se Realovi igrači nisu previše potresli zbog toga. Iako oslabljena neigranjem povređenog Lionela Mesija Barselona je uz neočekivano malo otpora i het-trik fantastičnog Luisa Suareza dobila najveću utakmicu španskog fudbala – 5:1.

Međutim, ono što je još gore od tog ponižavajućeg rezultata bila je rutina sa kojom je Blaugrana otpisala najljućeg rivala. Trenutak kada je Luka Modrić početkom drugog poluvremena uzdrmao stativu pri zaostatku 1:2 bio je verovatno i jedini za 90 minuta igre kada su Madriđani makar zaličili na tim koji bi mogao da uzme bod na stadionu Kamp Nou.

Sve ostalo bilo je u znaku Barselone, a tu konstataciju pogoršava subjektivan utisak da Blaugrana čak i nije igrala punom snagom. Prosto, Real je nije toliko izazvao. Na trenutke, delovalo je da bi mnogi Realovi igrači bili na nekom drugom mestu. A igrali su El Klasiko… I ništa! Nikakva reakcija. Ni posle prvog gola Felipea Kutinja, pa ni nakon dva kasnija Suarezova, a nije da nisu imali vremena da se uprkos lošem izdanju vrate u igru.

Živnuli su malo nakon što je Lopetegi na poluvremenu izveo iz igre očajnog Rafaela Varana, uveo Lukasa Vaskeza i spustio Kazemira na štopera zaigravši tako sa trojicom centralnih bekova pozadi. Džaba sve to. Ni tokom tih 25 minuta u drugom poluvremenu, kada je Barsa imala gol prednosti i kada je Real mogao da uzvrati, nije se sticao utisak da je Kraljevski klub sposoban da to uradi.

Igrala je Barsa kao da je preko puta Real Valjadolid, a ne Real Madrid. Opušteno. Toliko da u finišu meča to nije ni izgledalo kao derbi. A ni pre toga nije bilo mnogo bolje. Prvi Barsin gol pao je posle Barsine akcije od minut i 32 sekunde, odnosno čak 30 razmenjenih pasova pre no što je Felipe Kutinjo smestio loptu u mrežu.

Uskoro opširnije…

Mozzartsport.com

Back to top button