Specijalci zaustavili ‘BMW’ na ulici, našli mu dva pištolja i municiju bez dozvole, on kaže: To mi je od prijatelja!

Vozač automobila je izjavio kako nisu njegovi pištolji već ih je ponio prijatelju. Uslijedio je detaljan pretres i vozača i njegovog vozila, nakon čega je vozač priveden u policijske prostorije i protiv njega će biti poduzete zakonom predviđene mjere

Tokom vikenda i na tuzlanskim ulicama bilo je primjetno pojačano prisustvo policije. Na nekoliko punktova legitimisani su i pregledavani vozači, vozila i osobe u njima.

Kamere Slučajeva X bile su u noćnoj patroli sa specijalnom policijskom jedinicom MUP-a TK, kada su zaustavili vozača BMW-a. Tokom pregleda automobila specijalci su u BMW-u pronašli dva pištolja za koje vozač nije imao potrebne dokumente.

Vozač automobila je izjavio kako nisu njegovi pištolji već ih je ponio prijatelju. Uslijedio je detaljan pretres i vozača i njegovog vozila, nakon čega je vozač priveden u policijske prostorije i protiv njega će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

S njim je bila djevojka koja takiođer kod sebe nije imala nikakve dokumente… Kako je izgledala policijska kontrola pogledajte u videu.

(Hayat/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Back to top button