Novi napad na policajce u Sarajevu: Razbojnik uhvaćen nakon krađe auta firme ‘Sprind’

Podsjećamo, koncem prošle sedmice u Sarajevu su smrtno stradala dva policajca dok su dvije osobe uhapšene na Ilidži nakon što su ispred jednog ugostiteljskog objekta fizički nasrnuli i povrijedili policajce

Službenici Treće policijske uprave jučer su uhapsili jednu osobu zbog sumnje da je počinio krivična djela ”teška krađa” i ”napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

Kako piše u izvještaju sarajevske policije, jučer u 15.45 sati policijski službenici Treće PU su, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio spomenuta krivična djela, uhapsili I.M. rođen 1988. godine iz Sarajeva.

”Naime, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela teške krađe u putničko motorno vozilo marke Clio, vlasništvo firme Sprind, koje je bilo parkirano u ulici Bulevar Meše Selimovića, na području općine Novo Sarajevo, I.M. je zaustavljen od strane policijskih službenika u ulici Ferde Hauptmana.

U pokušaju da pobjegne sa lica mjesta I.M. je fizički nasrnuo na policijskog službenika i nanio mu lakše tjelesne povrede, nakon čega je lišen slobode.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Uprave policije MUP-a KS, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju opisanih krivičnih djela”, saopćeno je iz policije.

Podsjećamo, koncem prošle sedmice u Sarajevu su smrtno stradala dva policajca dok su dvije osobe uhapšene na Ilidži nakon što su ispred jednog ugostiteljskog objekta fizički nasrnuli i povrijedili policajce.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)