Novi uznemirujući detalji o smrti mladih Saudijki u rijeci Hudson: Zavezane sestre bile su žive kad su ušle u vodu…

Sestre su u trenutku kada su pronađene bile vezane jedna za drugu ljepljivom trakom oko struka i licem su bile okrenute jedna prema drugoj.Bolnički je patolog utvrdio da su saudijske sestre Rotana (22) i Tala Farea (16) bile žive kada su ušle u vodu, međutim nije mogao reći pod kojim su točno okolnostima preminule, piše Daily Mail, a prenosi Jutarnji.Kako njihova tijela nisu bila dekomponirana kada ih je 24. listopada slučajni prolaznik uočio kod parka Riverside u njujorškoj općini Manhattan u kvartu Upper West Side, istražitelji vjeruju da nisu dugo bile mrtve prije nego što su pronađene.

Podsjećamo, sestre su u trenutku kada su pronađene bile vezane jedna za drugu ljepljivom trakom oko struka i licem su bile okrenute jedna prema drugoj, a na njihovim tijelima nije bilo vidljivih ozljeda. S obzirom na to da na njihovim tijelima nije bilo ozljeda, istražitelji su isključili mogućnost da su se sestre pokušale ubiti.Roditelji sestara Wafa'a i Abdulsalam te njihova dva brata (11 i 18 godina) žive u gradu Fairfaxu u američkoj saveznoj državi Virginiji. Abdulsalam je navodno često poslom putovao u Saudijsku Arabiju, međutim za sada se ne zna što otac Rotane i Tale točno radi.

Obitelj Farea u kolovozu je prijavila nestanak 16-godišnje Tale iz Virginije, međutim potraga je ubrzo obustavljena kada se doznalo da je Tala otišla u posjetu sestri u New York.Majka sestara Wafa'a otkrila je policiji da je dan prije nego što su sestre pronađene u parku Riverside primila poziv iz veleposlanstva Saudijske Arabije. Rečeno joj je da su djevojke zatražile politički azil u Sjedinjenim Američkim Državama te da su time potencijalno ugrozile boravak cijele obitelji u SAD-u. Navodno su joj i zaprijetili da će cijela obitelj morati napustiti državu zbog toga što su Rotana i Tala zatražile azil.

Prema pisanju Daily Maila, Tali je nedavno dodijeljena stipendija za jednu od najboljih privatnih škola u Saudijskoj Arabiji, međutim mlađa od dvije sestre Farea nije htjela otići iz SAD-a. Rotana se upisala na Sveučilište George Mason po dolasku u SAD, ali ga je napustila u proljeće.Sestre su i prošle godine u prosincu odvojile od obitelji, kada su od kuće pobjegle u prihvatilište u Fairfaxu. Obitelji ih je prijavila kao nestale, a kada su pronađene, molile su policijske službenike koji su ih pronašli da njihovim roditeljima ne kažu gdje su ih pronašli. Unatoč tim pokušajima odvajanja od obitelji, arapski mediji tvrde da je njihova obitelj sretna te da ih otac voli i favorizira.

“Tala je neko vrijeme bila ljuta kada je njezina sestra otišla u New York nastaviti studij. Kada je otišla od kuće, nastali su problemi i majka ju je morala prijaviti kao nestalu. Njihova je majka izrazito zaštitnički orijentirana prema djevojkama”, rekli su iz obitelji.”Djevojke su kaže za komunikaciju s rodbinom uglavnom koristile Snapchat. Dosta su povučene i nikome ne smetaju. Nije čudno što nisu prisutne na drugim društvenim mrežama”, rekao je neimenovani član obitelji Farea. “Uvijek su bile mirne i pristojne. Svaka obitelj ima svoje probleme, međutim nisu sigurno zbog bratsko-sestrinskih razmirica i povremenog neslaganja s roditeljima završile tako kako su završile.”Šef svih detektiva njujorške policije Dermot Shea kaže da policija istražuje sve tragove i da ne isključuju nijednu mogućnost.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button