Rusmir Karkin duboko potresen smrću oca Fahrije: Bio je najbolji, najiskreniji i najtopliji babo na svijetu…

– Uzrok smrti je, najvjerovatnije, zatajenje srca. Bio je dobrog zdravlja i nije bilo naznaka da će se ovo desiti. Spremio se jutros za posao, vratio se kući, legao u krevet i to se dogodilo – kazao je Rusmir Karkin

Duboko potresen smrću oca Fahrije Karkina, njegov sin, također advokat, Rusmir Karkin u izjavi za „Avaz“ kazao je da će dženaza biti obavljena u subotu, 3. novembra, iza podne-namaza. Dženaza će se klanjati u haremu Begove džamije, a ukop će se obaviti u 13.30 sati na groblju Bare. Tevhid će biti proučen istog dana u 14.30 sati u Begovoj džamiji.

– Uzrok smrti je, najvjerovatnije, zatajenje srca. Bio je dobrog zdravlja i nije bilo naznaka da će se ovo desiti. Spremio se jutros za posao, vratio se kući, legao u krevet i to se dogodilo – kazao je za Avaz Rusmir Karkin.

O ocu, uz kojeg je naučio sve o advokaturi, Rusmir Karkin nije želio govoriti iz ugla profesije kojom su se bavili.

– Mogao bih reći da je to najbolji, najiskreniji i najtopliji babo na svijetu koji je volio svoju porodicu i svoju djecu, koji je pazio na nas i pazio na čitav grad. Mnogo mi je teško, sve nas je to iznenada zadesilo – kazao je Rusmir Karkin.

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button