Dačić o granici na Drini: Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine

Foto: H. M./Klix.ba
Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prokomentarisao je izjavu budućeg člana Predsjedništva BiH Željka Komšića o granici na Drini koja je proteklog vikenda podigla prašinu u regionu.
Dačić je tokom gostovanja na beogradskoj Prvoj TV u ponedjeljak ujutro kazao da je Komšić nasljednik Bakira Izetbegovića.

“Samo još da se plašimo velike Bosne i Hercegovine. Nemojte me pitati takva pitanja. Komšić treba da naslijedi ono što je radio Bakir Izetbegović. I nije mu to prvi put, nije on prvi put na ovoj funkciji. Bilo bi dobro da je rekao da i muslimanske zemlje treba da znaju gdje je granica BiH”, kazao je Dačić.

Podsjećamo, izabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda istakao je u opširnom intervjuu za srbijanski Telegraf da traži od Beograda i Zagreba da poštuju Bosnu i Hercegovinu kada je riječ o fizičkim granicama i granicama lijepog, normalnog ponašanja.

“U punoj mjeri ću biti posvećen tome da to budu dobri i prijateljski odnosi. Ali vas molim, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate gdje prelazite granicu. I gdje pokazujete dokumente. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom”, naveo je on.

Klix.ba

Back to top button