Željko Komšić kakvog ne poznajete: Radim po kući, volim Želju, trudim se da ne budem bahat… Rat me naučio da materijalno ne vrijedi

– Trošim na hranu, na školovanje. Lijepo je kada čovjek ima nešto veće i kada može uživati, ali meni to ne treba. Sve što imam, meni je dovoljno. Život, a naročito rat, me je naučio da materijalno ne vrijedi, kaže Komšić

Radi li kućanske poslove, na šta troši platu, za koji fudbalski klub navija, kako je na njega uticao rat, ko vodi glavnu riječ u kući, poštapalica “ma hajte molim vas”, skijanje – bile su neke od tema razgovora za Željkom Komšićem, novoizabranim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, u Večernjem studiju N1 televizije.

Kako je kazao, mora raditi kućanske poslove i to smatra normalnim. Ponovio je od ranije poznatu činjenicu da živi u stanu svojih roditelja i da je kao većina građana primorana da se kreditno zadužuje. Govoreći o tome na šta troši novac, rekao je:

– Trošim na hranu, na školovanje. Lijepo je kada čovjek ima nešto veće i kada može uživati, ali meni to ne treba. Sve što imam, meni je dovoljno. Život, a naročito rat, me je naučio da materijalno ne vrijedi.

U razgovoru za N1 se osvrnuo i na posljednji fudbalski derbi između Sarajeva i Željezničara. Istakao je da je navijač kluba sa Grbavice i da ga “boli Željin poraz”. Ispričao je i to da njegova supruga navija za Bordo klub.

Prema riječima Komšića, odgajan je da bude kulturan i da ne voli maliciozne ljude. Upitan da li je nekoga razočarao, odgovorio je:

– Vjerujem da sam nekoga razočarao. Najnepravedniji si prema ljudima koje najviše voliš. Povrijedim ljude koje možda ne bih smio povrijediti. Trudim se da ne budem bahat.

Smatra da ga je rat učinio temperamentnijim, ali da bez obzira na to nastoji potisnuti emocije. Potvrdio je navod da se u nekoliko navrata sam suočio sa pripadnicima Vojske Republike Srpske tokom rata.

Tema razgovora s Komšićem u Večernjem studiju N1 televizije je bila i njegova kćerka.

– Kćerka je glavna u kući jer djeca znaju nametnuti ono što žele. Ona živi kao i njeni vršnjaci. Trudimo se da je vaspitamo, da bude socijalizirana i da ima empatiju prema ljudima. Mislim da smo uspjeli u tome – naglasio je.

S tim u vezi, naveo je da ga i kćerka “pecka” sa njegovom uzrečicom “ma hajte, molim vas”. Zatim je kazao i sljedeće:

– Nisam primijetio da koristim tu poštapalicu. Supruga mi je rekla da imam i drugih poštapalica. Ali trudim da se ih izbacim. I meni poštapalice zasmetaju.

Na kraju gostovanja je komentarisao svoju strast za skijanjem kazavši da skijanje voli još od djetinjstva i da je zbog ovog sporta bježao iz škole, ali ne i iz parlamentarnih klupa.

Više pogledajte u emisiji “Večernji studio N1”…

(N1/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Back to top button