Mektić sprema crnu listu Srba: Ovim ljudima bit će zabranjen ulazak u BiH?

Novosti pišu da je Mektićev mandat na izmaku i da on sada nastoji da što prije formalizuje spisak kako bi dokument stupio na snagu prije formiranja novog Savjeta ministara BiH

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH, pišu beogradske Večernje novosti.

Prema inforamcijama ovog lista, na spisku bi mogli da budu ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, predsjednik pokreta Zavetnici Stefan Stamenkovski, kao i poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari među kojima i urednik televizije “Happy” Milomir Marić.

Novosti pišu da je Mektićev mandat na izmaku i da on sada nastoji da što prije formalizuje spisak kako bi dokument stupio na snagu prije formiranja novog Savjeta ministara BiH.

Novosti pišu da je Mektić sastavljao listu nepoželjnih građana Rusije na kojoj su se našli pisac Zahar Prilepin i osnivač moto klub “Noćni vukovi” Aleksandar Zaldostanov.

Nedavno je i Crna Gora nepoželjne proglasila akademika Matiju Bećkovića, istoričare Čedomira Antića i Aleksandra Rakovića, kao i profesor prava Dejana Mirovića koji su trebali da govore na akademiji povodom obilježavanja stote godišnjice ujedinjenja Srbije i Crne Gore 1918. godine, pišu Večernje novosti.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button