Ergela konja Emina Bektića iz Srebrenice dobila šleper kukuruza

Njegovo imanje ove godine posjetilo više od 500 turista iz evropskih zemalja, a najviše iz Italije

Da humanost i solidarnost ljubitelja konja nemaju granicu, potvrdio je Mujo Hadžiosmanhafizović, vlasnik ergele iz Gradačca, koji je za ergelu Emina Bektića iz Jasenove kod Srebrenice ovih dana dopremio šleper kukuruza za prehranu konja.

Bektić na svom velikom imanju u Jasenovi ima 16 konja i, kako kaže, kukuruz je dobro došao za prehranu konja, jer zbog školovanja četiri kćerke nije u mogućnosti kupiti veću količinu kukuruza.

– Dosta sam truda i novca potrošio za sakupljanje zimske hrane za konje. S jednom grupom konja povremeno radim u šumi na iznošenju ogrjevnog drveta, a druga grupa je na raspolaganju ljubiteljima jahanja, to su mahom mirniji konji – pojasnio nam je Bektić.

Kaže da je zahvaljujući Udruženju „Ljubitelja prirode“ iz Srebrenice, koje se isključivo bavi seoskim turizmom, njegovu ergelu ove godine posjetilo više od 500 turista iz evropskih zemalja, a najviše ih je bilo iz Italije, koji su najavili dolazak i u zimskom periodu.

Da je Bektić strastveni ljubitelj konja, potvrđuje i to što je uginulog konja Putalja ukopao pored svog imanja i podigao mu spomenik s epitafom.

(Avaz.ba)

Back to top button