ŠEŠELJ ZAPRIJETIO MEKTIĆU: “Juriću te gdje god se pojaviš u Srbiji”!

Mada je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić demantirao informaciju kako i BiH, nakon Crne Gore, priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, lider srpskih radikala, Vojislav Šešelj, zarijetio je Mektiću odmazdom.

“Večernje novosti”, koje su objavile ovu vijest, navode da bi na spisku mogli da se nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari.

Izvor lista navodi da će se na Mektićevoj listi naći i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, glavni urednik televizije “Hepi” Milomir Marić i predsjednik pokreta “Zavetnici” Stefan Stamenkovski.

Vojislav Šešelj za ATV kaže da liste za njega nisu ništa novo i da se on već ima zabranu ulaska.

“Za mene to nije ništa novo jer su me svojevremeno ovi okupacioni guvererni stavili na listu zabrane ulaska i ta zabrana nikad nije ukinuta pa onda kad sam se vratio sa dugog službenog puta po EU neki muslimanski funkcioner mi je saopštio da mi je zabranjen ulazan na cijelom području BiH”, rekao je Šešelj za ATV.

On kaže da mu je drago što je i njegovo ime pomenuti i da mu je to dovoljan razlog da “juri Mektića gdje god se pojavi u Srbiji”.

“Drago mi je što je Mektić pomenuo i moje ime sad praveći novi spisak nepoželjnih Srba, to će mi biti dovolja razlog da jurim Mektića gdje god se eventualno pojavi u Srbiji u narednom perodu pa da vidimo kako će se on ovdje provesti”, kaže lider SRS.

Šešelj kaže da ga ovo ništa ne čudi jer je Mektić u proteklom mandatu radio protiv srpskih nacionalnih interesa.

“Pa zato što je Mektić izdajnik srpskog naroda i tako se ponašao u proteklom mandatnom periodu, radio je protiv srpskih nacionalnih interesa, spajtašio se sa onim političkim snagama, prije svega muslimanskim, koje rade o glavi Republici Srpskoj. Tako da, ako ga negdje vidite, javite mu da će se lijepo ovdje provesti kad ga se dočepam”, zaključuje Šešelj.

Podsjećamo, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić (SDS) demantirao je danas informacije o pripremi crne liste nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH. Mektić je kazao da je to “najobičnija izmišljotina, smišljena u kuhinji aktuelne vlasti u Republici Srpskoj”.

“To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svijetlu budućnost”, rekao je Mektić.

(S.B./Agencije)

Back to top button