Juventus se odriče velike zvijezde i dovodi dva napadača?

Već neko vrijeme po medijima se provlači vijest da bi Dybala mogao napustiti Torino, a vjeruje se da bi odšteta za njega mogla iznositi oko 135 miliona eura.Ukoliko je za vjerovati napisima italijanskog sportskog lista Tuttosporta, Juventus je u potrazi za igračima koji bi mogli zamijeniti Paula Dybalu (25) i Marija Mandžukića (32).

Na meti aktuelnog prvaka Italije nalaze se neka itekako zvučna imena. Italijanski sportski dnevnik tako piše da su prve želje Juventusa PSG-ov Kylian Mbappe (19) i Realom Marco Asensio (22).

Već neko vrijeme po medijima se provlači vijest da bi Dybala mogao napustiti Torino, a vjeruje se da bi odšteta za njega mogla iznositi oko 135 miliona eura. Argentinac se najčešće dovodio u vezu sa potencijalnim prelaskom u Manchester United, iako on sam ističe kako ne razmišlja o transferu.

– Trenutno sam sretan u Torinu, ne razmišljam o transferu i jednostavno sam usredotočen na osvajanje titula ovdje – naglasio je Dybala u jednom nedavnom intervjuu.

Navodno su se u Torinu spremni odreći i Marija Mandžukića, čija cijena iznosi 30-ak miliona eura.

A žele li Stara dam angažovati Mbappea i Asensija u Juventusu će morati jako duboko posegnuti u džep. Naime specijalizovana stranica za fudbalske transfere, Transfermarkt.de, Asensiovu vrijednost procjenjuje na 90 miliona eura, dok Mbappe vrijedi duplo više od Španca.

Izvor:
Faktor/Tuttosport

Back to top button