Apple korisniku se zapalio iPhone X tokom nadogradnje na novi sistem

Apple je zatražio i od ovog korisnika da pošalje direktnu poruku kako bi mogao i privatno razgovarati sa njim.

Čovjek po imenu Rahel Mohammed, koji živi u državi Washington, rekao je Apple-u prije sedam dana putem twittera da je njegov iPhone X eksplodirao dok je uređaj ažurirao na iOS 12.1.

Prema Mohammedu, njegov telefon je bio u procesu ažuriranja iOS 12.1 prošle srijede kada je priključio telefon u utičnicu.

Muhammed je rekao da je “tamno sivi dim počeo da dolazi iz telefona. Ažuriranje je završeno i čim se telefon uključio, počeo je da se puši i zapalio se.”

Napomenuo je da je koristio zvanični Apple Lightning kabl i adapter za utičnicu koji je došao u kutiji sa njegovim iPhone X uređajem, te da je prestao puniti telefon neposredno prije eksplozije.

Nakon twitta, kompanija Apple je kontaktirala Muhammeda putem zvaničnog Apple Support Tvitter naloga (@AppleSupport). Apple je odgovorio da eksplozija nije “očekivano ponašanje” i rekla da će s njim riješiti problem putem direktnih poruka.

Interesantno je, nakon što je Apple Support preko Twittera počeo da komunicira sa Rahelom, drugi iPhone X korisnik se požalio kako je njegov telefon počeo da se zagreva nakon ažuriranja na iOS 12.1.

Apple je zatražio i od ovog korisnika da pošalje direktnu poruku kako bi mogao i privatno razgovarati sa njim.

Izgleda da ne postoji više ovakvih slučajeva koje su korisnici imali sa iPhone-om X i najnovijom javnom nadgradnjom iOS-a.

Ipak, ako ste korisnik ovog telefona, budite na oprezu ako vršite nadogradnju na iOS 12.1, moguće je da će se pregrevati.

freshpress.info

Back to top button