Unuk babu usmrtio autom, porodica policiji rekla da je starica pala?

Priča se policiji učinila sumnjivom pa su počeli istraživati slučaj i utvrdili da se uopće ne radi o padu
Policija i Tužilaštvo u Širokom Brijegu istražuju misterioznu smrt starice koja je prije nekoliko dana preminula u mostarskoj bolnici, a nakon što je teško povrijeđena u Širokom Brijegu, saznaje Faktor.

Kako nezvanično saznajemo radi se o Ruži M. koju je, navodno, automobilom slučajno udario njen unuk. Nesretna žena je teško povrijeđena, te je preminula u bolnici.

Prema informacijama do kojih smo došli, nakon njene smrti, porodica, kako bi prikrila mladića, policji je kazala da se starica teško povrijedila pri padu.

Međutim, priča se policiji učinila sumnjivom, pa su počeli istraživati slučaj i utvrdili da se uopće ne radi o padu.

Iz policije i Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona zvanične informacije o slučaju nismo uspjeli dobiti, tek nam je iz Tužilaštva potvrđeno da je obavljena obdukcija nastradale.

– Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu osim što je naložilo obdukciju tijela R. M., koja je preminula u SKB Mostar, ali nalaz i mišljenje još nisu izrađeni i dostavljeni ovom Tužilaštvu – kazao je za Faktor Josip Aničić, stručni saradnik za odnose sa javnošću iz Tužilaštva ZHK.

Sličan slučaj dogodio se u maju prošle godine u selu papažani kod Laktaša kada je 18-godišnji Vladimir I. , kojeg je komšija učio da vozi, nenamjerno pregazio svoju 82-godišnju baku, a onda su komšija i Vladimirov otac pokušali inscenirati da je starica pala s merdevina.

Izvor:
Faktor

Back to top button