OVO JE MAPA RASPARČANE SRBIJE! Suljin jurišnik otcepio Kosovo, Sandžak i Vojvodinu, a Beograd proglasio KRALJEVINOM

Mapa koju je napravio Džudžo, Foto: Tviter

Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžo objavio kartu regiona na kojoj je rascepkao teritoriju Srbije.

Aktuelni potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžo, uoči formiranja novog saziva BNV, objavio je na “Tviteru” skandaloznu mapu regiona na kojoj je teritoriju Srbije “rascepkao” na “Kraljevinu Srbiju”, Kosovo, Sandžak i Vojvodinu.

Džudžova mapa samo je poslednja u nizu provokacija iz tabora Sulejmana Ugljanina, čiji je Džudžo bio kandidat i na nedavno održanim izborima za BNV.

Pre samo dve nedelje, Ugljanin je, obraćajući se svojim pristalicama, Srbiju nazvao fašističkom tvorevinom “koja želi da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija i rešavanja političkih pitanja”. Njegove pristalice tada su odgovorile skandiranjem “Sandžačka republika”, “Suljo, mi te volimo”…

Posle tog skandala, predstavnici Ugljaninove liste “Samoopredeljenje” postigli su koalicioni dogovor sa listom “Vakat je” (koju je podržao Rasim Ljajić) i prihvatili njihove principe, koji uključuju i obavezu poštovanja Ustava i teritorijalnog integriteta Srbije. Novim skandalom Džudžo je taj dogovor prekršio, ali predstavnici liste “Vakat je” u sredu nisu komentarisali njegov potez. Nije se oglašavao ni Ugljanin.

(Espreso.rs)

Back to top button