ZA SPAS DVOIPOGODIŠNJEG AJNURA NEDOSTAJE JOŠ 120.000 MARAKA

Dobri ljudi, članovi udruženja, volonteri, učenici, sportisti, članovi naše dijaspore, u Gračanici i okolini, za samo sedam dana sakupili su nevjerovatnih 200 hiljada maraka potrebnih za spas dvoipogodišnjeg godišnjeg dječaka Ajnura Mujića iz sela Orahovica Gornja kod Gračanice.

Kako ističe koordinator akcije, mjesni imam Muhamed ef. Sinanović, za skupe terapije, troškove i ostale potrebe ukupno će trebati 159 hiljada eura. Znači nedostaje još oko 120 hiljada maraka i kako sada stvari stoje, ta sredstva bit će prikupljena u narednih desetak dana.

– U to više ne treba sumnjati. Priča da se da u cijeloj bližoj i daljnjoj okolini jedna humanitarna akcija kod naših ljudi nije pobudila ovoliki interes, kao u slučaju malog Ajnura. On je sa 15 mjeseci obolio od teškog oblika tumora. Liječio se u našim bolnicama, u Sarajevu je obavljena jedna transplantacija (presađivanje koštane srži), pa se bolest povukla, ali se proljetos javila u težem obliku. Sada je Ajnur na turskoj klinici “Ačibaden” s roditeljima Salmirom i majkom Emirom. Slijede teške terapije pa ponovo presađivanje koštane srži. Donor će biti otac Salmir. Ljekari kažu da će ovo proći bez problema – kaže ef. Sinanović.

Volonteri Gornje i Donje Orahovice prekjučer su u Ajdinovom rodnom selu sakupili 23.700, a u Donjoj Orahovici 16 hiljada KM. Sutra će se na području Medžlisa IZ Gračanica najaviti sergija za Ajnura za naredni petak u svim džamijama na području Gračanice.

Dječak je svima zahvalio na svoj način: “Hvaja”.Uplate: Raiffeisen banka u BiH račun: 161 300 00 449 59749

Inozemstvo: IBAN CODE: BA391613000044959749 SWIFT:RZBABA25

Ime: Salmir Mujić,, Mujići bb. Orahovica Gornja BiH

Pozivom na humanitarni broj 090 291 006 donirate 2 KM za Ajnura

(Hayat / Foto: Avaz)

Back to top button