Horor u Francuskoj: Čitava porodica nasmrt prebila devetogodišnjaka zbog domaće zadaće! Pretrpio i srčani udar…

Prema informacijama koje je lokalna policija proslijedila medijima, dječaka su, nakon što je odbio napraviti domaću zadaću, članovi porodice prebili drškom od metle

U gradu Mulhouseu u Francuskoj malenog 9-godišnjeg dječaka članovi porodice nasmrt su pretukli jer nije htio raditi svoju domaću zadaću, javlja BBC.

Četvero članova porodice je uhapšeno.

Prema informacijama koje je lokalna policija proslijedila medijima, dječaka su, nakon što je odbio napraviti domaću zadaću, članovi porodice prebili drškom od metle. Dječakova starija sestra, stariji brat i polusestra bili su s njim tijekom tog strašnog događaja i sumnjiče se za ubistvo.

Mada majka tada nije bila prisutna, znala je što se događa i kako se postupa s djetetom te je i ona uhapšena.

Puno tijelo modrica

Na obdukciji su uočene modrice po cijelom tijelu dječaka. Dječak je pretrpio i srčani udar, ali patolog smatra kako je dječak prvenstveno preminuo od posljedica udaraca drškom metle.

Prema francuskim medijima, majka je bila na poslovnom putovanju, ali je aktivno ohrabrivala druge članove porodice da strogo kazne dječaka ako odbija raditi zadaću, prenosi Index.

Stariji brat zadao najviše udaraca

Policija sumnja da je njegov 19-godišnji stariji brat zadao najviše udaraca 9-godišnjem mališanu, no istraga još nije gotova.

Smrt dječaka pojavila se na stranicama francuskih medija upravo kada zastupnici u Narodnoj skupštini, donjem domu Francuskog parlamenta, vijećaju hoće li ili ne zabraniti fizičko kažnjavanje djece.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)