Uklonjena zastava RS-a ispred Kabineta Milorada Dodika

Zastava RS-a je uklonjena u poslijepodnevnim satima, a nakon što je Kabinet Šefika Džaferovića tražio da se ona odmah ukloni sa tog mjesta
Ispred Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika danas je bila postavljena zastava entiteta RS, čime su se predsjedavajući Predsjedništva i njegovi saradnici pohvalili u medijima. Međutim, ona je uklonjena u poslijepodnevnim satima, a nakon što je Kabinet Šefika Džaferovića tražio da se zastava odmah skloni sa tog mjesta.

Dodik i članovi njegovog Kabineta zastavu su postavili u hodniku, na ulazu u prostorije koje koriste. Riječ je o hodniku koji koriste svi uposlenici Predsjedništva te u skladu sa zakonom, ona ne može stajati tu, dozvoljeno je isticanje isključivo obilježja Bosne i Hercegovine.


Prilikom predaje akreditiva novog ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića u svečanom salonu Predsjedništva danas je bila postavljena zastava RS-a, nakon čega su reagirala druga dvojica članova Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić te su poduzete odgovarajuće radnje kako bi se ovaj čin kršenja Zakona o zastavi BiH sankcionirao.

Tim povodom je večeras konferenciju za medije održao Džaferović te objasnio da je Sekretarijat Predsjedništva, odnosno Služba za protokol, upozorila Dodikov Kabinet da zastava RS-a ne može stajati u svečanom salonu. Uprkos tome službenici iz Dodikovog Kabineta su naknadno postavili entitetsku zastavu.

Izvor:
Faktor

Back to top button