Vučić poručio vlastima Kosova: Povucite varvarske tarife, a onda ćemo razgovarati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je odluka Prištine da uvede stopostotne carine Srbiji najznačajniji pokušaj destabilizacije njegove zemlje, javlja Blic.rs.
“U skladu s tim smo imali sastanak i dogovorili se kako da pomognemo narodu na Kosovu. Uvođenje taksi je anticivilizacijski čin, to je kršenje jednog od fundamentalnih prava i sloboda na kojima počiva savremeno društvo. Uradili su to iz nama nepoznatih razloga, a za to su dobili podršku evropskih sila”, rekao je Vučić poslije večerašnjeg sastanka u Predsjedništvu Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i svim ministrima u vladi.

Naveo je da će predstavnici vlasti s Kosova pokušati sa njima da razgovaraju.

“Mi prihvatamo novu poziciju, pa da mi budemo srećni da prihvatimo takse deset posto, a druga ideja im je da im damo sve u energetici, a oni da povuku tarife. Treća ideja je da učinimo nešto za Prištinu, a oni da operu obraz. Srbija na to neće pristati”, rekao je Vučić, prenosi Blic.rs.

Poručio je da povuku “varvarske tarife” i da će biti spreman razgovarati sa njima kad ih povuku.

Vučić je od jutros imao niz sastanaka sa šefovima srpskih bezbjednosnih snaga, kao i ambasadorima Kine i Rusije, a telefonom je razgovarao sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, sve u svjetlu najnovije krize na Kosovu i Metohiji nakon hapšenja četvorice Srba.

Klix

Back to top button