Predivna povezanost ovog psa i čovjeka daje im snagu za novi dan

BESKUĆNIK Andy i njegov pas Bailey su nerazdvojan par i jedan bez drugoga ne mogu. Andy zna koliko ga Bailey voli i sretan je što mu je ova njuška ušla u život. Andy kaže da bi bez njega bio usamljen i ispričao je koliko mu pomaže.

Bailey mu nosi namirnice iz dućana i doslovno mu ne dozvoljava da nosi išta teško. Ovo dvoje napaćenih duša su se pronašli na jedan poseban način. Beskućnik Andy je pesonju otkupio od prosjaka za 12 funti kada je imao svega četiri tjedna.

Taj prosjak je Baileyju davao drogu kako psić ne bi plakao za svojom mamom. Andy je znao da mora psića odviknuti od droge, a uz njega se i sam riješio droge. Od kada su zajedno, nije nijednom uzeo drogu. Andy je izgubio sve zbog droge i bio je teški ovisnik o heroinu i cracku više od 15 godina.

Čak je pomišljao i na samoubojstvo i krenuo prema mostu sa psom, no onda je shvatio da on ne smije biti taj koji će odrediti kada će Baileyju doći kraj. To su bili najteži trenuci u životu ove dvojice prijatelja. Sjedili su zajedno na mostu, a Andy je imao osjećaj da mu Bailey ne dozvoljava da okonča svoj život. I spasio ga je tada.

Andy je svjestan da bi, da nema ovog divnog psa, njegov život odavno bio gotov. Andy zna da ljudi gledaju beskućnike s prijezirom, no Bailey ga gleda očima punima ljubavi i razumijevanja. Baileyju ne smeta što nemaju krov nad glavom, njemu je bitno samo da ima svog čovjeka koji ga voli.

Bailey je motivacija ovom čovjeku da nikada više ne uzima drogu i da ne napravi neku glupost zbog koje bi mogao završiti u zatvoru, jer zna da bi mu tada oduzeli psa i da ga nikada više ne bi vidio.

Kada pomisli na drogu, Andy krene u šetnju s Baileyjem i mračne misli ubrzo nestanu daleko. Na kraju dana, ova dvojica imaju jedno drugo, a Bailey je svog čovjeka izveo na pravi put. Želimo im puno sreće.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.hr

Back to top button