Dodik: U Sarajevo ne idem bez svog obezbjeđenja, ne želim biti glineni golub!

Dokument koji potpisuje Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH stigao je poslije ponoći na službeni mejl Dodikovog šefa kabineta – potvrdio je to za ATV predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH poslala je Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, akt kojim ga obavještava da nijedna policijska agencija, izuzev pripadnika Direkcije, u zgradu Predsjedništva BiH ne može unositi oružje.

Dokument koji potpisuje Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH stigao je poslije ponoći na službeni mejl Dodikovog šefa kabineta – potvrdio je to za ATV predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i to da neće odustati od toga da ga čuva policija Republike Srpske jer kako je rekao neće da bude glineni golub.

“Danas smo se čuli ja sam rekao svoj stav o tome. Dakle postoji član 11. tog nekog zakona kojeg su oni tamo smislili da bi sve stavili pod kontrolu. Član 11. govori da se može napraviti ugovor sa drugim organizacijama i agencijama to znači sa policijom Republike Srpske da vrši moje obezbjeđenje. Ja ne želim da me bilo ko drugi čuva, ja nemam povjerenje, značajan broj njihovih pripadnika je usmjeren protiv Republike Srpske. I u tom pogledu ja nemam namjeru da budem glineni golub niti želim da me izlažu kao metu u Sarajevu, i ako neko hoće da ne funkcioniše Predsjedništvo, onda može da na ovaj način postupa a ja bez svog obezbjeđenja ne želim tamo da idem.”

Poslušajte kompletnu izjavu Milorada Dodika:

(ATV, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Back to top button