PRIČA KOJA NEMA SRETAN KRAJ: PAS KOJI JE POBJEGAO POSLIJE TRAGIČNE SMRTI VLASNICE, PRONAĐEN 1.800 KILOMETARA DALJE

Nestali pas nađen je 1.800 kilometara daleko od kuće 18 mjeseci nakon što je njegova 16-godišnja vlasnica tragično nastradala pošto je slučajno pogođena iz vatrenog oružja.

Haski smeđe-bijele boje, po imenu Sinatra, nestao je prošle godine u Brooklyinu (New York). Nekim čudom, prevalio je put do Sefnera (Florida), gdje ga je našla 13-godišnja djevojčica Rose Verill.

Zahvaljujući društvenim mrežama, porodica Verill našla je njegove vlasnike i organizovala povratak.

Kada je veterinar pročitao podatke sa čipa na tijelu haskija, Verillovi su uz pomoć prijateljice Jin Baldi počeli da tragaju za vlasnicima.

Nažalost, veterinar je uspio da identifikuje samo dio informacija: ime “Vilis Les” i nepotpun broj telefona.

Jin Baldi je započela potragu na društvenim mrežama na osnovu nepotpunih podataka i tako došla do čovjeka po imenu Lesmor Vilis. Poslala mu je poruku i, na njeno veliko iznenađenje, odgovorio joj je da je zaista izgubio psa.

Razmijenili su fotografije i konstatovali da je riječ o istom psu.

Rose Verill (13) našla je bjegunca 1.800 kilometara od njegove kuće. Uskoro će biti vraćen vlasnicima u Brooklyinu.

– Nikad ne bih pomislila da je Sinatra mogao da pređe 1.800 kilometara od New Yorka do Floride – kaže Jin Baldi, prenosi Independent.

Pošto su vlasnici nađeni, Verillovi su saznali tužnu istinu: da su Sinatru roditelji poklonili kćerki Zion za 14. rođendan.

Nažalost, dvije godine kasnije, poginula je nesrećnim slučajem u incidentu s vatrenim oružjem. Sljedeće godine, Sinatra je nestao bez traga.

– To je bio njen pas i bili su veoma vezani. Voljela je da ga vodi u šetnju… Kada je otišao, bilo je to kao da sam izgubio dio nje – kaže Lesmor Vilis, koji je bio neutješan kadaje Sinatra nestao, jer je on bio jedina veza s umrlom kćerkom.

Uskoro će biti ponovo zajedno, jer su prijatelji Jin Baldi pristali da ga odvezu do porodice Vilis.

Lester kaže da jedva čeka da ga zagrli i da je sačuvao Sinatri ćureći batak za dobrodošlicu.

(Hayat/Foto: Screenshot)

Back to top button