Zatekao razbojnike kako kupe novac iz raznesenog bankomata, “za dlaku” izbjegao metak

Ispalivši rafal iz automatske puške, lopovi su pobjegli u noć, ostavivši iza sebe razbacan novac na podu

Policija u Zapadnohercegovačkom kantonu i dalje traga za trojicom razbojnika koji su prethodne noći raznijeli bankomat u sklopu tržnog centra “Namex” u Grudama te odnijeli nepoznatu svotu novca.

Noć ranije, u mjestu Vitina u Ljubuškom, također je na meti bio bankomat u sklopu tržnog centra “Namex”, ali se, kako saznajemo, u ovom slučaju ipak radilo o neuspjelom pokušaju.

Razbojnici su, naime, ometeni u svojoj nakani kada su planirali raznijeti bankomat, te su pobjegli praznih ruku. U Grudama su već imali više sreće, te su uspjeli raznijeti bankomat. I ovdje su, međutim, ometeni od vlasnika objekta koji je iznajmljen “Namex”-u, pa nisu uspjeli pokupiti sav novac koji se nakon eksplozije našao na podu.

Kako saznajemo od dobro obaviještenog izvora, on ih je zatekao kako kupe novac po podu, te su u njegovom pravcu ispalili rafal iz automatske puške. Više metaka je oštetilo njegovo vozilo, ali on je, srećom, uspio proći nepovrijeđen.

Ispalivši rafal, lopovi su pobjegli u noć, ostavivši iza sebe razbacan novac na podu.

Kako nam je potvrdio kantonalni tužilac koji rukovodi istragom, u toku su istražne radnje u oba slučaja.

– U Ljubuškom je bio pokušaj, dok je u Grudama raznesen bankomat, te je odnesena još neutvrđena svota novca. Riječ je o bankomatu UniCredit banke. Nakon što službenici banke sravne koliko je bilo novca,te koliko je u međuvremenu podignuto, a koliko je ostalo iza razbojnika, bit će poznato o kojom sumi je riječ. Sve ostalo bi bila spekulacija – kazao nam je tužilac, te dodao da je moguće da su u pitanju isti razbojnici, ali da trenutno ne povezuju ove pljačke, već se paralelno rade dvije istrage.

Izvor:
Faktor

Back to top button