Pogledajte kakva je ideja sinoć promovisana na RTRS-u (VIDEO)

Profesor Trifković je govoreći na tu temu ponudio rješenje, o kojem njegov kolega iz Beograda nije bio voljan iznijeti baš decidan i jasan sud

U emisiji Radio televizije Republike Srpske (RTRS) “Lazanski direktno” voditelja Miroslava Lazanskog, sinoć su gosti bili profesor sa Mašinskog fakulteta u Beogradu i stručnjak za rakete Momčilo Milinović, te Srđa Trifković, profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci i spoljno-politički urednik časopisa Chronicles iz Čikaga.

Glavna tema emisije bila je situacija u ukrajinsko-ruskim odnosima, odnosno sukobima, no razgovaralo se i o drugim temama. U jednom dijelu emisije, na red je došla i situacija između Srbije i Kosova.

Profesor Trifković je govoreći na tu temu ponudio rješenje, o kojem njegov kolega iz Beograda nije bio voljan iznijeti baš decidan i jasan sud.

Naime, profesor Trifković je predložio da Srbija sačeka povoljan momenat i da problem sa kosovskim Albancima riješi kao što ga je Hrvatska riješila sa tamošnjim Srbima… Olujom!

Pogledajte kakvu je svoju ideju Trifković sinoć obrazložio gostujući na banjalučkoj RTRS i šta bi uradio sa više od miliona Albanaca na Kosovu…

VIDEO

(Fokus.ba)

Back to top button