AUTOSJEDALICA MOŽE DA BUDE FATALNA PO VAŠE DIJETE: NA OVO MORATE DA OBRATITE PAŽNJU TOKOM DUGE VOŽNJE

Autosjedišta su relativno sigurna, a kako imaju različite varijante u kojima dolaze mislit ćete da je vaša beba sigurna tokom vožnje, ali ima jedna stvar koju svaki roditelj mora da zna.

Jedna majka upozorila je druge roditelje na pravu opasnost koju predstavljaju autosjedišta za djecu. Njena beba našla se u opasnoj situaciji kada je ostala bez kiseonika tokom dva sata duge vožnje u sjedištu.

Beba čak nije sve vrijeme ni bila u kolima jer su svaki put kada bi pravili pauzu roditelji iznosili bebu u autosjedištu napolje i nosili je sa njima. To se desilo nakon što su došli kući poslije dosta vremena provedenog u saobraćajnoj gužvi.

Oni su unijeli bebu unutra, još uvijek smještenu u autosjedištu i stavili je da spava u krevetac jer je bilo vrijeme za spavanje. Beba je bila sama jedva 15 minuta u autosjedištu u kući, kada su roditelji primijetili da nešto nije u redu.

Otac bebe ju je uzeo u krilo je, ali je ona pokazivala ozbiljne simptome. Njene usne su bile plave, a obrazi crveni kada joj je iznenada krenula pjena na usta. Christy, bebina mama, bila je užasnuta. Vjerovali su da je u pitanju napad kada su joj otvorili usta kako bi osigurali da beba ne proguta svoj jezik. Istovremeno, beba je zabacivala glavu unazad. Roditelji su se uplašili da beba ne može da diše, a bezuspješno su pokušavali da je vrate u svjesno stanje.

U bolnici su roditelji saznali šta se desilo. Autosjedište je izazvalo veliki zastoj u dovodu kiseonika, a kada su bebu izvadili iz sjedišta iznenadni nalet kiseonika je izazvao napad. Ljekari su rekli da dugo sjedenje u autosjedištu može da dovede do deprivacije kiseonika, što se veoma često dešava.

Kao i mnogi od nas, Christy je je bila šokirana ovom činjenicom. Zbog toga je odlučila da objavi svoju priču kako bi mnogim roditeljima skrenula pažnju i spriječila da se neko dijete nađe u tako ozbiljnoj situaciji.

(Hayat/Foto:Pixabay)

Back to top button