Ubijena rijetko viđena ZVIJER na našim prostorima: Lovci ubili VUKA kod Konjević Polja(FOTO/VIDEO)

Lovci Lovačkog društva “Čauš” iz Bratunca ubili su danas vuka u svom lovištu.

Lovac Senahid Muratović ustrelio je danas vuka u blizini sela Grabosko kod Konjević Polja.

Senahid Muratović sa vukom
Senahid Muratović sa vukom

Tačnije, vučicu tešku 35 kilogram, ustrijelio je 50-godišnji lovac Senahid Muratović. Vuk kojeg je ubio pripada vrsti Canis lupus, koji zakonom u Bosni i Hercegovini nije zaštićen.

Vukova nema u našem kraju, bar tako smo vjerovali. Međutim, sada se ispostavilo da su se spustili iz planina i došli u ravnicu. Oni napadaju srne i drugu divljač koju smo pustili u lovište i koju hranimo i čuvamo – izjavio je Muratović za naš portal.

Tradicija lova u Bratuncu duga je blizu sto godina. Prva lovačka organizacija u ovom gradiću na lijevoj obali Drine osnovana je 1919. godine pod imenom „Bojna“. Nakon Drugog svjetskog rata, grupa preživjelih lovaca obnavlja rad udruženja pod nazivom „Čauš“. Članove društva sačinjavali su lovci iz Bratunca i Srebrenice. Pedesetih godina prošlog vijeka sjedište Sreza iz Srebrenice se premješta u Bratunac, kada dolazi do formiranja dva udruženja. Pored „Čauša“ u Bratuncu, osnovano je i LU „Kvarc“ u Srebrenici.
Danas je LU „Čauš“ jedno od najstarijih u Republici Srpskoj. U pet sekcija djeluje oko 220 lovaca, koji gazduju lovištem površine od 29.305 hektara, pri čemu su lovno-produktivni tereni na 26.869 hektara. Bratunački lovci se mogu pohvaliti da imaju jedno od najbogatijih lovišta u ovom dijelu Srpske.

https://www.youtube.com/watch?v=kJAdOEKgFZw

Infosvijet.net

Back to top button