Zašto muškarac treba da se zabrine ako ujutru nema erekciju? Mislite da je to samo seksualna stimulacija, e pa nije…

S vremena na vrijeme desi se da se muškarac probudi sa erekcijom što je karakteristično za mlađe muškarce, mada se javlja kod svih uzrasta

Mnogi smatraju da je jutarnja erekcija znak za seksualnu stimulaciju, ali to nije uvijek slučaj. To je više reakcija vašeg tijela zbog nekih prirodnih stimulansa. Doktori imaju par teorija zašto se muškarci povremeno bude sa erekcijom, ali nijedna od teorija nije potkrepljena pravim medicinskim dokazom, prenosi Telegraf.

Razlog može da bude fizička stimulacija jer iako su vam oči zatvorene, vaše tijelo je svjesno šta se dešava oko vas. Ako vaša partnerica slučajno dodirne vaše genitalije, vi možete da doživite erekciju. Nivo testosterona često je veliki ujutru, a znamo da je on zaslužan za erekciju pa ni ne čudi što je ona češća ujutru.

Erekcija kada ste budni je dokaz da imate dobru cirkulaciju i reakciju nerava u ovom dijelu tijela. To je pokazatelj i da ste sposobni da doživite erekciju i održavate je dok ste budni. Ukoliko primijetite da se više ne budite sa penisom u erekciji, ovo može da ukazuje na neki zdravstveni problem.

Najčešće je to znak da je problem erektivna disfunkcija. Možda imate neki od problema koji izazivaju erektivnu disfunkciju, kao što su prekomjerna težina, visok krvni pritisak, holesterol, dijabnetes i depresija. Do toga može da dođe i zbog upotrebe određenih medikamenata.

Sa godinama jutarnje erekcije su sve manje, ali ukoliko ste mladi i nemate erekciju ujutru ili ona vremenom potpuno izostaje, obavezno se javite vašem ljekaru. Razlog za pregled je i bolna erekcija kao i erekcija koja predugo traje.

Back to top button