Dodik sazvao sjednicu Predsjedništva BIH, najavio smjene ambasadora

Dodik je naveo da je na dnevnom redu prve radne sjednica Predsjedništva BiH 50 tačaka, od kojih je jedna smjena ambasadora

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je za narednu srijedu, 12. decembar, zakazao sjednicu Predsjedništva, koja, kako je naveo, može biti održana u zgradi u Sarajevu ukoliko bude postignut dogovor o isticanju zastave Republike Srpske, u suprotnom će predložiti da bude održana video-linkom.

– U Predsjedništvu i dalje imamo problem isticanja zastave Republike Srpske na sastancima kojima prisustvujem. BiH je sastavljena iz dva ravnopravna entiteta i iz toga proizilaze sva kasnija postavljenja organa BiH. U pogledu isticanja zastave moj pristup ostaje isti – rekao je Dodik danas novinarima nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Matthew Palmerom u kabinetu u Sarajevu, prenosi Srna.

Dodik je naveo da je na dnevnom redu prve radne sjednica Predsjedništva BiH 50 tačaka, od kojih je jedna smjena ambasadora.

– Povući ću značajan broj ambasadora i veoma brzo imenovati nove. Zato ću sutra u Banjaluci razgovarati sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, jer prema Ustavu Srpske predsjednik Republike predlaže i bira ambasadore, a član Predsjedništva to treba da proglasi. Želim da se ponašam u skladu sa Ustavom Republike Srpske – poručio je Dodik.

Prema njegovim riječima, na sjednici bi trebalo da bude donesena jedna izjava o evropskim integracijama, veliki broj bilateralnih sporazuma, te razmatran rad Savjeta ministara u oblasti evropskih integracija.

(Srna/Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Back to top button